Simpelt slanke-trick: Sådan forbrænder du 20.000 kalorier ekstra om året

Det er slet ikke så svært at brænde et betragteligt antal kalorier af.
Der er plads til at syne lidt mere, uden at det kan ses på vægten, hvis du følger det simple slanketrick.
Der er plads til at syne lidt mere, uden at det kan ses på vægten, hvis du følger det simple slanketrick. Foto: SCANPIX arkiv

Hvis du er på udkig efter en måde at forbrænde lidt ekstra kalorier på uden at lave alt for meget, skal du fokusere på din arbejdsstilling.

For står du op 15 minutter hver time, du er på arbejde, kan du forbrænde, hvad der svarer til 20.000 kalorier årligt.

- Det svar nogenlunde til den forbrænding, der opnås ved at løbe seks maratonløb. Når du står, aktiverer du de posturale muskler, som er de muskler, der holder kroppen oprejst. Det kræver øget energiomsætning sammenlignet med at sidde, forklarer Hanna Tómasdóttir, som er fysioterapeut, osteopat og medlem af SØNDAGs sundhedspanel.

Kom i topform på syv minutter. Læs hvordan på Søndag.dk

En balanceplade kan hjælpe

Når man står op, øges ens hjertefrekvens nemlig med op til 10 slag i minuttet, stofskiftet bliver hævet, og dermed øges forbrændingen.

Beregningen er lavet på gennemsnitsværdier, understreger Hanna Tómasdóttir, men det viser bare, at selv små ændringer i hverdagen kan betyde meget for det samlede kalorieregnskab.

Her er de to mest effektive øvelser til at få faste balder

- Det kan bestemt være hårdt for lænden at stå op og arbejde. Du kan måske forsøge dig med en balanceplade, Steppie, som du kan stå på noget af tiden, imens du arbejder. Brugen af balancepladen kan medvirke til mindre gener i lænden, da du får aktiveret de små stabiliserende muskler i rygsøjlen ved de små vippebevægelser. Samtidigt træner du din balance og fremmer blodcirkulationen, forklarer Hanna Tómasdóttir til SØNDAG.

Redaktionen, SØNDAG, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.