Silkeborg-træner er sigtet for hustruvold

Superligaklubben meddeler onsdag, at klubbens cheftræner, Peter Sørensen, er blevet sigtet for vold.
Silkeborg-træner Peter Sørensen er havnet midt i en kedelig sag om vold.
Silkeborg-træner Peter Sørensen er havnet midt i en kedelig sag om vold. Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Peter Sørensen, der er cheftræner i superligaklubben Silkeborg, er blevet sigtet for vold mod sin hustru. Peter Sørensen erklærer sig uskyldig.

Det skriver Silkeborg på sin hjemmeside.

- Peter Sørensen har orienteret Silkeborg om, at der er rejst sigtelse imod ham for overtrædelse af straffelovens paragraf 244, den såkaldte "milde" voldsparagraf.

- Han har samtidig oplyst overfor Silkeborg IF, at han er uskyldig i tiltalen. Det er en sag, der er opstået i kølvandet på en turbulent skilsmisse mellem Peter Sørensen og hans hustru.

- De to forhold, Peter Sørensen er sigtet i, ligger tilbage til august 2014 og august 2015, skriver klubben på hjemmesiden.

Peter Sørensen udtaler sig også selv om sagen.

- Det er det sidste, der er tilbage af en byge af anmeldelser fra min tidligere kone. Politiet har vurderet anmeldelserne og afviste dem for to måneder siden.

- Nu har Statsadvokaten imidlertid set på dem, og det har ført til en sigtelse i to forhold. Det er absurd, og jeg ser frem til at blive renset i retten, siger Peter Sørensen.

Silkeborg ser det som en ulykkelig sag mellem Peter Sørensen og hans hustru, der er midt i en skilsmisse.

Som Peter Sørensens arbejdsgiver tager Silkeborg udgangspunkt i, at ingen er skyldig, indtil skylden er bevist.

- Vold er uacceptabelt under alle former, og det tager vi afstand fra. Nu afventer vi sagens gang ved retten og udfaldet af den, siger Silkeborgs direktør, Kent Madsen.

Ekstra Bladet har fået adgang til sagens akter og kan afsløre flere detaljer om specifikt to episoder.

Den første er fra august 2014, hvor Peter Sørensen ifølge anklagen skubbede til hustruen, der stod med parrets dengang ni måneder gamle datter i favnen, så de faldt bagover i et sofabord, ned på en sofa og videre ned på gulvet.

Efterfølgende trak Sørensen ifølge anklagen kone og barn ind i soveværelset, hvor han kastede dem ned på sengen.

Året efter skal Peter Sørensen ifølge beskrivelsen under en fest i et kolonihavehus i 2015 have taget fat i hustruens arm og trukket i hende, så hun faldt omkuld.

Derefter skal træneren ifølge anklagen have trukket hustruen flere meter hen over grus og fliser.

Anklager Jacob Balsgaard fra Østjyllands Politi bekræfter over for Ritzau, at der er rejst sigtelse i to forhold i sagen. Han afviser dog at bidrage med yderligere detaljer på nuværende tidspunkt.

At der er rejst sigtelse, er ikke ensbetydende med, at sagen kommer i retten. Det sker kun, hvis anklagemyndigheden vurderer, at der er grundlag for at rejse tiltale i sagen.

Anklagemyndigheden kan vælge at rejse tiltale, hvis man vurderer, at der er tilstrækkeligt med beviser til at få Peter Sørensen dømt. Det spørgsmål har anklagemyndigheden dog ikke taget stilling til endnu.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.