Sikker hjemmesejr sender ishockeymestre til tops

Sønderjyske vandt med 6-2 over Rungsted og rykker dermed op i toppen af Metalligaen.
Sønderjyske er igen øverst i tabellen i den bedste ishockeyrække. (Arkiv)
Sønderjyske er igen øverst i tabellen i den bedste ishockeyrække. (Arkiv) Foto: Jan Korsgaard/free

Sønderjyske har vundet det danske ishockeymesterskab i de to seneste sæsoner, og holdet fra Vojens er også i år en hed kandidat til guldhjelmene.

Hjemme i egen arena vandt Sønderjyske tirsdag aften en ventet og ganske sikker sejr på 6-2 over Rungsted, og dermed rykker sønderjyderne op på førstepladsen i Metalligaen, et point foran Herning.

Foran 2221 tilskuere slog hjemmeholdet sejren fast med to scoringer inden for 35 sekunder i tredje periode, og så var modstandskraften opbrugt hos Rungsted-spillerne.

Sønderjyske demonstrerede god bredde med fem forskellige målscorere, men kampen blev også vundet på målmandsposten, hvor Rungsteds amerikanske keeper Zane Kalemba ikke kan være tilfreds med at lukke seks mål ind på 24 afslutninger.

Mens mestrenes sejr var helt efter bogen, fik tilskuerne i Frederikshavn en negativ overraskelse, da hjemmeholdet blev slået med 5-2 af svingende Esbjerg.

Allerede efter godt fire minutters spil bragte Wade Bergman vestjyderne i front, og den føring blev udbygget til en overraskende sikker udesejr.

Ligatopscorer Andrew Clark leverede tre assist for Esbjerg, der med de tre point passerer Rungsted i tabellen og rykker op på sjettepladsen, hvor Frederikshavn fortsat er nummer fire.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.