"Sikke en omgang pjat!": Pia K. revser menstruations-opgør

Pia Kjærsgaard giver ikke meget for den debat, der i den seneste tid har været om menstruation.
"Døden er tabu. Penge er tabu. Hvad man selv – ikke andre – betaler i skat er tabu. Men menstruation? Nej, sikke en omgang pjat," lyder det fra Pia Kjærsgaard.
"Døden er tabu. Penge er tabu. Hvad man selv – ikke andre – betaler i skat er tabu. Men menstruation? Nej, sikke en omgang pjat," lyder det fra Pia Kjærsgaard. Foto: Scanpix/arkiv

"Det der 'opgør med kvinders skam over deres menstruation' er søgt, overfladisk og hysterisk."

Sådan lyder det fra DF-dronning og formand for Folketinget Pia Kjærsgaard i et debatindlæg i Politiken.

Reaktionen fra Pia Kjærsgaard kommer, efter Politiken tidligere på ugen havde billedet af et brugt hygiejnebind på forsiden af avisen. Samtidig omtalte avisen bogen 'Gennemblødt', som to unge forfattere har skrevet som det, de betragter som et opgør med tabuet omkring piger og kvinders menstruation.

Og det faldt i den grad Pia Kjærsgaard for brystet.

"Hvilket tabu taler vi om? Jeg fylder 70 næste år, jeg er kvinde og burde måske nok have opdaget, at der omkring kvinders cyklus er et så stort tabu, at det kan bære en bogudgivelse, og at Brandes’ gamle avis rydder forsiden og klasker et brugt hygiejnebind op i stor størrelse. Men det kan jeg altså ikke," skriver Pia Kjærsgaard blandt andet.

Hun godtager ikke forklaringen om, at kvinder skammer sig, når de i de skjulte må liste et bind eller en tampon med, når de skal på toilettet. For selvfølgelig er det en privatsag, men det samme er det at gå på toilettet i det hele taget.

"Det er da også de færreste, der gjalder op om, at nu går de lige på toilettet. Det er faktisk helt naturligt – lige så naturligt som menstruation – og det er omtrent dobbelt så udbredt i befolkningen," skriver Pia Kjærsgaard.

Tabuer findes mange andre steder i samfundet, men altså ikke på toilettet, argumenterer Pia Kjærsgaard. 

"Døden er tabu. Penge er tabu. Hvad man selv – ikke andre – betaler i skat er tabu. Men menstruation? Nej, sikke en omgang pjat!" lyder det fra politikeren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.