Sigtet stjernespire hævder sin uskyld

Skuespillerinden Shailene Woodley blev anholdt, mens hun demonstrerede mod forslaget om en rørledning.
Her er Shailene Woodleys såkaldte "mug shot" efter anholdelsen.
Her er Shailene Woodleys såkaldte "mug shot" efter anholdelsen. Foto: Handout/Reuters

Forslaget om en cirka 1770 kilometer lang rørledning, der skal strække sig fra North Dakota til South Dakota, Iowa og Illinois, har vakt harme hos adskillige miljøaktivister.

Det fik dem i midten af oktober til at demonstrere mod rørledningen, som ifølge aktivisterne vil skade miljøet, gøre det sårbart over for olieudslip i grundvandet og smadre historisk vigtige og kulturelt betydningsfulde områder, hvor flere amerikanske indfødte stammer har boet.

Blandt demonstranterne var den fremadstormende Hollywood-skuespillerinde Shailene Woodley, som blev anholdt under demonstrationen.

Ifølge politiet i North Dakota var hun og 27 andre miljøaktivister trængt ind på privat område, men Woodley hævder sin uskyld i en høring og erklærer sig "ikke skyldig" i "ulovlig indtrængen" eller for at "medvirke i optøjer".

Det skriver Reuters på baggrund af retsdokumenter fra Morton County District Court i North Dakota.

Den Golden Globe-nominerede stjerne livestreamede demonstrationen og også anholdelsen på Facebook. Ifølge den 24-årige skuespillerinde var hun på vej væk fra området, men blev alligevel taget med.

- Jeg bliver anholdt nu. Jeg var dernede sammen med alle de andre, men fordi jeg er kendt, og der er 40.000 mennesker, der ser mig lige nu, går de efter mig.

- Alle kan se, at vi er på vej til vores bil, som de har omringet og står venter med store pistoler og politibiler rundt om, så de nemt kan anholde mig.

Woodley blev løsladt efter kaution og anmoder om, at det udelukkende er hendes advokat, der dukker op, når sagen igen skal behandles 24. oktober. Her tager retten stilling til, hvorvidt der skal rejses tiltale eller ej.

Se hele Woodleys livestreaming her: https://www.facebook.com/ShaileneWoodley/?fref=ts

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.