Sigtet buskaprer: Ville sprænge hus i luften

I maj sidste år kaprede en midaldrende mand en bus og ville bruge den til at sprænge et hus i luften.
Sidste år kaprede en 56-årig mand en bus i Greve, som han ville bruge til at sprænge et hus i luften. Motivet er endnu ukendt, men kan komme frem i den kommende retssag.
Sidste år kaprede en 56-årig mand en bus i Greve, som han ville bruge til at sprænge et hus i luften. Motivet er endnu ukendt, men kan komme frem i den kommende retssag. Foto: colourbox/free

En 56-årig mand skal i næste uge for Retten i Roskilde, efter at han natten til 3. maj sidste år kaprede en bus i Greve og ville bruge den til at sprænge et hus i luften. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Ifølge anklageskriftet blev chaufføren i bus 224 truet med en skarpladt pistol af manden, som ville have ham til at køre bussen ind i et hus på Hundige Strandvej.

Med sig i bussen havde den dengang 55-årige mand også en kuffert fyldt med 70 kilo gødning, flere flasker gas samt 60 liter brændstof i dunke indeholdende dieselolie og benzin.

Det lykkedes dog chaufføren at flygte fra bussen, hvor der ikke var andre passagerer, og det fik den tiltalte til at opgive sit forehavende.

Han efterlod kufferten og dunkene, og det førte til, at 200 beboere i området blev evakueret af politiet, mens indholdet blev undersøgt.

Manden blev senere på natten anholdt på en parkeringsplads i Herlev, hvor han havde truet en anden bilist, der havde undret sig over, at manden kørte i en bil kun på fælgene.

Ved anholdelsen havde manden både en nimillimeter pistol og en pumpgun samt ekstra ammunition på sig.

Grundlovsforhøret blev holdt for dobbelt lukkede døre, så derfor er det først nu, hvor sagen kommer for retten, at det er muligt at få at vide, hvad den 56-åriges planer var den nat.

Retssagen afvikles i Roskilde to fredage, 20. og 27. februar.

Den 56-årige har siddet varetægtsfængslet siden episoden i maj sidste år.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.