Sigtelse: Ældre mænd smuglede 300 kilo hash i trailer

Seks mænd i alderen 55-66 år har ifølge politiet smuglet en stor portion hash til Danmark.
Tre af mændene er desuden sigtet for at have forsøgt at smugle 60 kilo hash fra Spanien til Schweiz. Det er det forhold, to af dem nu sidder fængslet for i Spanien.
Tre af mændene er desuden sigtet for at have forsøgt at smugle 60 kilo hash fra Spanien til Schweiz. Det er det forhold, to af dem nu sidder fængslet for i Spanien. Foto: screendump,You Tube/free

En gruppe bestående af midaldrende og ældre mænd har ifølge politiet i Nordsjælland smuglet mindst 300 kilo hash til Danmark fra Spanien.

Det skal være sket 25. februar ved hjælp af en personbil og en trailer, siger Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

Fra den dansk-tyske grænse gik turen ifølge politiets sigtelse mod Dronningmølle i Nordsjælland, hvor hashen blev pakket om og skjult i en falsk væg med henblik på videresalg.

- For lidt tid siden blev to af mændene anholdt i Spanien. Herefter har vi fortsat efterforskningen, og i går anholdt vi fire andre. Nu fremstilles de alle i grundlovsforhør - to af dem in absentia, siger Henrik Gunst.

Tre af mændene er desuden sigtet for at have forsøgt at smugle 60 kilo hash fra Spanien til Schweiz. Det er det forhold, to af dem nu sidder fængslet for i Spanien.

- Det lidt atypiske i sagen er, at mændene er i aldersgruppen 55-66 år, siger Henrik Gunst.

Flere af de sigtede har bopæl i Nordsjælland. Ifølge Henrik Gunst er de ikke kendt for tidligere at have begået noget kriminelt.

Grundlovsforhøret ved Retten i Helsingør ventes at slutte mellem klokken 14 og 15.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.