Signe til familien juleaften: Jeg skal være arbejdsløs

Studerende Signe blev træt af at blive bombarderet med spørgsmål om, hvad hun skal arbejde med i fremtiden.
Familien brød sig ikke om at høre, at Signe sandsynligvis skal være arbejdsløs i en periode. Billedet er et modelfoto.
Familien brød sig ikke om at høre, at Signe sandsynligvis skal være arbejdsløs i en periode. Billedet er et modelfoto. Scanpix / modelfoto

Hvad skal du arbejde med, når du er færdig med at studere? Hvad nu, hvis du ikke kan finde et job? Hvad vil du overhovedet bruge din uddannelse til?

Den slags spørgsmål går mange studerende med, og tit bliver de også spurgt af familie og venner. Men det er stressende at skulle bekymre sig om den slags, mens man stadig er under uddannelse og skal koncentrere sig om eksaminer og specialeaflevering, siger Signe Edsberg til Information.

Hun er nyuddannet kandidat fra universitetet, og vidste godt, at der var stor risiko for, at hun skulle igennem en periode som ledig, når hun blev færdig med uddannelsen. 18,6 procent af alle nyuddannede år nemlig ledige i mindst seks måneder, inden de finder et job - og oveni kommer alle dem, der er ledige i kortere tid.

Signe Edsberg blev træt af at skulle forholde sig til spørgsmål fra familien om hendes fremtidige jobsituation. Da familien juleaften igen bombarderede hende med spørgsmål om, hvad hun skulle være, lukkede hun diskussionen med svaret: "Jeg skal være arbejdsløs".

Ikke fordi hun ikke ønsker et job - men fordi hun ved, at hun statistisk set kommer til at gå ledig i et par måneder, før hun finder noget.

- Det blev ikke vel modtaget, men jeg blev så træt af hele tiden at skulle forholde mig til, hvad jeg skulle ude i fremtiden, i stedet for det jeg var i gang med, og hvis man ser på statistikkerne, så er det jo det mest sandsynlige scenarie for en tid, siger hun til Information.

Nu hvor eksaminerne er overstået, er hun gået i gang med jobsøgningen, og håber meget på at finde noget hurtigt.

Læs hele hendes historie på Information.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.