Signe Lindkvist: Min datter gør mig til et bedre menneske

Der er ingen tvivl om, hvem tv- og showværten er mest stolt af her i livet.
"At lave et barn, som er blevet et pragtbarn, er ubestridt den præstation, jeg er mest stolt af. Når man laver de ting, jeg laver, undgår man ikke at blive egocentrisk og egenrådig, men hun gør mig til et bedre menneske."
"At lave et barn, som er blevet et pragtbarn, er ubestridt den præstation, jeg er mest stolt af. Når man laver de ting, jeg laver, undgår man ikke at blive egocentrisk og egenrådig, men hun gør mig til et bedre menneske." SCANPIX arkiv

Signe Lindkvist har lavet tv for børn og unge i årevis, og hun er kendt som et sprudlende energibundt. Privat opfordrer hun til at lade tingene tage den tid, de tager, og så lægger hun ikke skjul på, at hendes egen største præstation er hendes datter.

Hvad er du optaget af lige nu?

- Jeg er vældig optaget af at blive gode venner med 12 små cirkusheste, som jeg skal optræde med i et nummer, og i det hele taget få alt i Cirkus Arenas Jubilæumsforestilling til at blive, som vi vil have det, og så at sige finde en god balance mellem Arena, Signe og Uffe. Jeg troede aldrig, det skulle blive så heftigt at medvirke. Det er en dannelsesrejse gennem en anden kultur og tradition, hvor alt handler om cirkus. Og så er folk vildt dygtige. Det er et privilegium, at få lov at arbejde med dem.

Marie tabte 30 kilo. Læs hvordan på familiejournal.dk

Hvad har været det største øjeblik i dit liv?

- Da min datter kom til verden. At lave et barn, som er blevet et pragtbarn, er ubestridt den præstation, jeg er mest stolt af. Når man laver de ting, jeg laver, undgår man ikke at blive egocentrisk og egenrådig, men hun gør mig til et bedre menneske.

Og det mest pinlige?

- I sommer var jeg i Nice sammen med min kæreste for at fejre hans fødselsdag med ham. Vi spiste på en skaldyrsrestaurant, og den næste morgen skulle jeg flyve hjem, men han skulle blive. Uheldigvis reddede jeg mig en skaldyrsforgiftning, der brød ud i flyveren. Jeg brugte nok 16 brækposer, og på vej i bilen fra lufthavnen fortsatte det, så jeg måtte standse og stige ud. At stå og kaste op på Amager Strandvej om formiddagen, mens folk kørte forbi, var temmelig pinligt.

Bag denne lækre, grønne påskekage til dine gæster. Få opskriften på Familiejournal.dk.

Hvad kan gøre dig rigtig ked af det?

- Jeg bliver frustreret, når jeg oplever forskelsbehandling, uretfærdighed eller mobning på arbejdspladsen eller i skolen. På en redaktion oplevede jeg engang en pige blive mobbet af en mandlig chef. Hun gjorde ikke noget galt. Manden var bare ikke i stand til at styre sit raseri.

Hvad kan gøre dig rigtig glad?

- At folk gør sig umage. Med at lave god mad til vennerne, gøre sit arbejde godt eller i det hele taget lade tingene tage den tid, de tager. Det handler om at undlade at stresse. Droppe tanken om at skulle nå en masse. Lade være med at halse rundt for at nå syv ting i ferien, men i stedet måske bruge en halv dag på at spise morgenmad.

Beskriv dig selv med fem ord

- Fjollet, alvorlig, arbejdsom, lav og sød.

Har du et forbillede?

- Den mexicanske kunstner Frida Kahlo er den, der kontinuerligt har inspireret mig mest. Jeg elsker hendes evne til at rejse sig efter at have fået hårde slag af tilværelsen, hendes lyst til og appetit på livet og hendes hang til blomster og stærke farver.

Redaktionen, Familiejournal, Aller Media

Signes Blå Bog

 

 

Signe Lindkvist er født 16. april 1974

 

Bopæl: Østerbro i København

 

Stilling: Tv – og showvært

 

Familie: Kæreste med Mads Ulrick Holmstup, mor til Karla My på 10 år

 

Aktuel som sprechstallmeister i Cirkus Arena sammen med komikeren Uffe Holm

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.