Signe Lindkvist: Derfor har jeg min datter med på turné

Signe Lindkvists tiårige datter, Karla My, er hos hende halvdelen af tiden, også selv om Signe for øjeblikket rejser rundt med Cirkus Arena.
"Jeg gjorde mig mange overvejelser, inden jeg sagde ja til at tage af sted, og jeg spurgte faktisk mit barn, om hun syntes, vi skulle gøre det eller lade være."
"Jeg gjorde mig mange overvejelser, inden jeg sagde ja til at tage af sted, og jeg spurgte faktisk mit barn, om hun syntes, vi skulle gøre det eller lade være." Foto: Scanpix

Tidligere tv-vært og programchef Signe Lindkvist rejser i øjeblikket rundt i hele Danmark. Som konferencier i Cirkus Arena er hun nemlig ofte på landevejen, og indtil september er hendes hjem altså i en cirkusvogn.

Det betyder også, at hendes tiårige datter Karla My rejser med halvdelen af tiden, hvor hun bor hos sin mor.

– Jeg gjorde mig mange overvejelser, inden jeg sagde ja til at tage af sted, og jeg spurgte faktisk mit barn, om hun syntes, vi skulle gøre det eller lade være. Hun endte med at sige, at jeg bedst selv kunne beslutte det, så det var meget fint. Jeg havde aldrig gjort det, hvis jeg ikke havde et ekstremt selvkørende barn. Hun har været med mig på job, siden hun var spæd, og fra hun var to år, har hun kunnet sidde stille på første række med sin madkasse og sin kakaomælk, mens jeg øvede, siger hun til SØNDAG.

Laura Bro om at blive mor alene: Andre kan jo heller ikke nå at hente deres børn!

Bange for at miste sine venner

– Det er en stor oplevelse for hende at være med, men hun er også frygteligt bange for at miste sine venner i skolen, fordi de alle sammen har fundet nogle andre venner, når hun kommer tilbage. Men det er almindelig angst, som man jo skal have, og det forsøger vi så at håndtere. Selvfølgelig kommer hun til at synes, det er røvkedeligt og ensomt at være med, men sådan er livet, og det er meget godt at lære som tiårig, siger hun.

Mia Lyhne om at være alenemor til to: Ville ønske vi havde været to om det

Ifølge Signe er der dog også mange positive ting ved den løsning, de er endt med. Både for hende selv og Karla My.

– Det er ekstremt privilegeret, at vi har så meget tid sammen. Normalt er det kun i ferierne, at man får lov til at være sammen med sit barn 24 timer i døgnet i en uge i træk. Det er enormt fedt, for vi får jo et andet forhold. Jeg tror, det har en kæmpestor betydning senere i hendes liv, men også i mit, at vi på den måde er mere i sync, og at vi har en mere robust historik.

Mor står for hjemmeundervisningen

I de uger, hvor Karla My er taget ud af skolen og er hos hende, er det Signe, der har ansvaret for at undervise hende. Det betyder dog ikke, at de sidder med næserne i bøgerne fra otte til to hver dag, for Signe har en lidt anden tilgang til det at gå i skole og lære noget.

Se også:

– Det vigtigste for mig er, at hun oplever noget hver dag og får et bredere perspektiv på livet. Da vi var i Aarhus, gik vi en hel dag rundt i Den Gamle By, og hun syntes, det var det vildeste, hun nogensinde havde prøvet. Jeg ved ikke helt, hvilket fag det hører ind under, men sådan noget lærer hun jo af, siger hun.

Karla My er fx også blevet gode venner med tryllekunstneren i Cirkus Arena, og hun er derfor begyndt at hjælpe ham med at træne duer.

– Sådan noget ser jeg også som skole. Det er bare en anden slags skole, for hvor ellers i sit liv ville man som tiårig pige begynde at vide noget om at træne duer? Jeg tror, man bliver stærkere, og jeg tror, det bliver nemmere at være menneske, hvis man har prøvet noget anderledes i sin barndom, og det er helt klart derfor, at jeg som mor har sagt ja til det her. Det er så sjældent, man ellers møder noget, der er ukurant eller anderledes, siger hun til SØNDAG.

Louise Aarkrog, SØNDAG, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.