Signe er mor til tre: Hver måned har jeg barn syg

Med et barn på seks år og tvillinger på tre år går der ikke en måned, uden Signe Nyrop må blive hjemme for at passe et sygt barn. Det er et logistisk helvede, fortæller hun.
Når enten Asta på seks eller en af tvillingerne, Sofie og Mathilde på tre, bliver syge, kommer der pres på familien
Når enten Asta på seks eller en af tvillingerne, Sofie og Mathilde på tre, bliver syge, kommer der pres på familien Privat foto

Signe Nyrop arbejder til daglig som jordmoder. Men ikke lige de sidste par dage. Begge hendes tvillinger ligger nemlig febersyge i deres seng hjemme i Virum, og Signe har derfor taget fri siden weekenden for at passe dem.

- Sofie fik feber i lørdags. Der gik en dag, og så var Mathilde også ramt af feber, fortæller Signe Nyrop.

Tvillingernes vuggestue vil ikke have, at man afleverer børn, før de har været feberfri i et helt døgn. Derfor regner Signe tidligst med at kunne sende dem tilbage i institutionen torsdag eller fredag. Og det ikke længe siden, hun sidst måtte blive hjemme i flere dage for at passe et sygt barn.

- Før vinterferien lå Asta på seks syg i næsten en uge. Selvom mine børn ikke er meget syge i forhold til mange andres, så smitter de nemt hinanden, siger Signe.

Bruger fridage på syge børn

Fordi Signe Nyrop arbejder som jordmoder i det offentlige, har hun ret til barnets 1. og 2. sygedag. Men da hendes mand er kommunikationsdirektør i en stor privat virksomhed, har han ikke barns sygedage. Det er noget, de ansatte selv må kræve.

- Hans kolleger tager ikke fri, for de har ikke små børn. Så barsel og sygedage er noget, man selv må tilkæmpe sig. Han føler allerede, at han møder senere og går tidligere end de andre, fortæller Signe.

Derfor er det hende, der passer børn, når de bliver syge. Desværre er de næsten altid syge mere end to dage. Det betyder, at Signe også må bruge sine fridage på at passe syge børn eller bytte sine vagter, så hun i stedet kan tage aften- og nattevagter. Så kan hendes mand lige nå hjem og afløse, inden hun skynder sig afsted på job.

- Det er hårdt at være på job, når man ved, man har syge børn derhjemme. Man stresser hjem og får heller ikke sovet ordentligt om natten, siger Signe Nyrop.

"Vi skal hjælpe hinanden mere"

For Signe Nyrop er hendes netværk den eneste grund til, at hverdagen overhovedet kan hænge sammen. Uden hjælp fra venner og familie havde hun været tvunget til at melde sig selv syg.

- Hvis et af mine børn er syge og de andre skal afleveres i institution, så tilkalder jeg naboen. Ellers kommer Esbens mor og hjælper. Hvis jeg ikke havde dem tæt på, så kunne det ikke lade sig gøre, siger Signe.

Hun mener, at vi burde være bedre til at række ud og hjælpe hinanden. Og selvom Signe knokler for at få job og familieliv til at gå op, så synes hun samtidig, at vi i Danmark er virkelig priviligerede.

- Jeg har jo fine rettigheder som offentlig ansat, og dem burde min mand også have. Men omvendt har han jo selv valgt sit job. Han tjener det ekstra, så vi kan tage på ferie, fortæller Signe Nyrop.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.