Siemens meldt til politiet af tidligere ansatte

DR kan her til eftermiddag oplyse, at vindmøllevirksomheden er blevet politianmeldt.
De ansatte På Siemens er især blevet syge med astma og/eller eksem efter at have været udsat for de sundhedsskadelige stoffer epoxy og isocyanater.
De ansatte På Siemens er især blevet syge med astma og/eller eksem efter at have været udsat for de sundhedsskadelige stoffer epoxy og isocyanater. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Tre tidligere ansatte hos Siemens Wínd Power har tirsdag eftermiddag anmeldt vindmøllevirksomheden til Nordjyllands Politi. Det skriver dr.dk.

De tre tidligere medarbejdere anmelder Siemens Wind Power og ledere i virksomheden for at have brudt Arbejdsmiljøloven.

Anmeldelsen kommer i kølvandet på DR's afsløringer af, at ansatte i mindst 64 arbejdsskadesager er blevet syge af at arbejde med farlig kemi hos Siemens Wind Power fra 2005 og frem til i dag.

I juni blev Siemens Wind Power ved Retten i Aalborg dømt til at betale en erstatning på samlet næsten en million kroner til de tre tidligere ansatte, Per Krogh Jensen, René Tordrup Jensen og Peter Christensen, som nu anmelder vindmølleproducenten til politiet.

Selvom de tre har fået erstatning, håber de på ”mere retfærdighed”, som Per Krogh Jensen udtrykker det overfor DR - se interviewet med ham her.

Resulterer politianmeldelsen i en ny retssag, kommer den til at handle om, hvorvidt Siemens Wind Power har et strafferetsligt ansvar.

Retssagen i juni tog kun stilling til vindmøllevirksomhedens erstatningsansvar over for de tre tidligere ansatte.

Bliver Siemens Wind Power eller nogle af virksomhedens ledere kendt skyldige i sagen, kan de ifølge arbejdsmiljøloven blive straffet med bøde eller fængsel i op til et år.

Ifølge DR har Siemens Wind Power ingen kommentarer til politianmeldelsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.