Siden prins Joachims exit har Schackenborg ligget øde hen

Siden Joachim og Marie flyttede til hovedstaden, har offentligheden stort set ikke haft adgang til parrets gamle residens i Møgeltønder.
Joachim og Marie, mens de stadigvæk boede på Schakenborg, og der var liv på slottet.
Joachim og Marie, mens de stadigvæk boede på Schakenborg, og der var liv på slottet. SCANPIX arkiv

Offentligheden har stort set ikke haft adgang til Schackenborg Slot, siden prins Joachim og prinsesse Marie flyttede til København.

Det erkender Per Have, der er CEO hos Danfoss og formand for Schackenborg Fonden.

Det oplyser DR Syd i dag.

Han forklarer den dårlige adgang til slottet med travlhed i bestyrelsen for at sikre Schackenborg Slots fremtid.

- Vi har lagt en strategi for hvilke indsatsområder, vi vil lave på den korte bane og på den mellemlange bane. Vi har ansat en slotsforvalter og en daglig direktør. Og vi har ansat en forvalter til landbrug, siger Per Have til DR Syd.

Planlægger arrangementer

I løbet af foråret vil der dog langsomt blive åbnet op for flere arrangementer, men store dele af slottet vil fortsat være lukket land for offentligheden, præcis som det plejer, fortæller Per Have.

- Vi skal skabe et billede til offentligheden, der viser, at det stadigvæk er et kongeligt slot, som har de kongelige og royale gæster på besøg. Og så vil vi bruge den indre og ydre slotspark til ligesom at skabe arrangementerne, hvor man kan komme tæt på slottet, forklarer han.

Schackenborg Fonden har netop ansat den tidligere chefredaktør på Der Nordschlewiger Siegfried Matlock som konsulent til at rådgive fondens bestyrelse om Schackenborgs Fremtid.

- I de kommende to år skal jeg lave et aktivitetskatalog, som skal sikre den særegenhed, som Schackenborg har, siger Siegfried Matlok.

Og Schackenborg Slot skal ikke længere være lukket land for offentligheden, siger Matlok.

- Bestyrelsen vil jo gerne sikre, at Schackenborg forbliver et sted, som sikrer en forbindelse også for kongehuset til Sønderjylland og hele Jylland. Ud over det vil man også have nogle arrangementer, der løfter Schackenborg ud over det lokale, fortæller han til DR Syd.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.