Shu-bi-dua-ikonet Michael Bundesen får nyt job

Den folkekære sanger har fået en betroet opgave af Familie Journal.
Den folkekære sanger er den helt rette mand til opgaven.
Den folkekære sanger er den helt rette mand til opgaven. Foto: SCANPIX arkiv

Han ved om nogen, hvordan man skruer en ørehænger sammen. Han har sunget om Hvalen Hvalborg, om en højtelsket Vuffelivov og om storken, der er en dejlig flyver. Og meget andet.

Så man må sige, at Shu-bi-duas elskede frontfigur Michael Bundesen er den helt rette mand til den opgave, som ugebladet Familie Journal har sat ham til at løse.

'Bonden' bliver en del af det ekspertpanel, som støtter og rådgiver de medvirkende kunstnere, når Familie Journal og DK4 i næste uge optager de første dansktop-talentkonkurrencer. Foruden Michael Bundesen er sangerinden Lei Moe, producent og sangskriver Søren Bundgaard samt pladeselskabet Sonys Henrik Sørensen med i panelet.

Det var programmernes vært Ole Stephensen, som henvendte sig til Michael Bundesen, og det krævede ikke meget overtalelse, før aftalen var i hus.

- Michael er vild med, at vi med talentkonkurrencen og Dansktop Prisen anerkender dansk musik, så musikgenren kan få den opmærksomhed, den faktisk fortjener, siger Ole Stephensen til Familie Journal.

Talentkonkurrencen sendes på dk 4 over 12 uger fra lørdag 5. september. Det hele afsluttes med et brag af en finalefest samt uddelingen af Dansktop Prisen 2016 i januar næste år i Herning.

I foråret 2011 blev Michael Bundesen ramt af en blodprop, og siden har Shu-bi-dua’s geniale frontfigur ikke optrådt offentligt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.