Shop ALDRIG på tom mave: Det går galt!

Skal du på indkøb efter nyt tøj eller dagligvarer? Så vent til du har spist. Ellers er der stor risiko for, at du hiver alt muligt med hjem, du ikke har brug for.
Har du også dage, hvor du går amok, når du handler? Har du overvejet om det mest sker, når du er sulten...
Har du også dage, hvor du går amok, når du handler? Har du overvejet om det mest sker, når du er sulten... Scanpix

Du kender sikkert godt situationen. Du er stukket ind til byen efter en travl dag på job og skal lige nå at finde en kjole til weekendens fest. Du skal også liiige have handlet ind til de næste par dage ... Og hvad sker der? Du ender med at købe to kjoler, en bluse, strømper, kiks, chokolade og meget meget mere, som ikke stod på listen.

LÆS OGSÅ: Det vidste du ikke, at dit ansigt afslører om dig

Du har handlet på tom mave, og nu betaler din bankkonto prisen.

Faktisk viser studier fra Minnesota Universitet, at du er i store risikozone for både at købe for meget ekstra mad, men også unødvendige ting som bluser, vaser og andre ikke-madvarer, hvis du er sulten under indkøbene, forklarer Men’s Health.

LÆS OGSÅ: Lækker verdensstjerne: Skrid fra min baghave

Dine sult overtager dine tanker

Der er en vis logik i, at det er nemmere at lade sig friste af kiks, slik, chokolade, bøffer og brød, når du går rundt i et supermarked og er drøn-sulten.

Men hvorfor er det også sværere at holde sig fra eksempelvis tøj?

LÆS OGSÅ: Hrm Hrm ... Rømmer du dig ofte? Det skal du passe på med

Det er ganske enkelt, fordi tankerne om mad fylder så meget i hovedet, at alting skal gå stærkt og helst bare overståes i en fart. Der er nemlig en større chance for, at du får mad, når du er færdig. Du slår altså hjernen fra og hiver mere hovedløs tingene ned fra hylderne.

- Når du er sulten, så tænker du mest på at få noget mad. Og de tanker overtager og har indflydelse på din beslutningsproces, siger en af forskerne bag studiet, Alison Jing Xu, P.hd.

LÆS OGSÅ: Her er maden, der udfører mirakler mod din stress

Dit sultne-jeg omdanner dig altså til én, der har lyst til at shoppe - og du giver nemmere efter for impulser, også selvom det slet ikke tilfredsstiller dig på madfronten, forklarer Alison Jung Xu.

Løsningen på problemet er simpel. Vil du sikre pengene på din konto, så fyld dine depoter op, før du drager til byen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.