Sherlock-stjerne nomineret til BAFTA igen

Den engelske skuespiller Benedict Cumberbatch fra serien "Sherlock" er igen nomineret til den britiske tv-pris BAFTA.
Benedict Cumberbatch er nomineret til hele to BAFTA-priser i år. Både en film - og nu en tv-pris. Her ankommer han til en fest for de nominerede på Kensington Palace i London i februar.
Benedict Cumberbatch er nomineret til hele to BAFTA-priser i år. Både en film - og nu en tv-pris. Her ankommer han til en fest for de nominerede på Kensington Palace i London i februar. Foto: Jonathan Short/JONATHAN SHORT/INVISION/AP

Serien "Sherlock" har, som det sidste skud på stammen af dramatiseringer over den engelske mesterdetektiv Sherlock Holmes liv og arbejde, opnået kæmpesucces i hele verden.

Det samme har seriens hovedperson Benedict Cumberbatch, som netop er blevet nomineret til sin karrieres sjette BAFTA-pris.

BAFTA, som står for "The British Academy of Film and Television Arts" (Det britiske akademi for film- og tv-kunst), uddeler både priser indenfor film og tv. I februar blev filmpriserne uddelt, og her var Benedict Cumberbatch desuden nomineret til en pris i filmkategorien for sin rolle i filmen "The Imitation Game", som han dog ikke vandt.

Tilbage i 2013 modtog han en æres-BAFTA som årets kunstner i Storbritannien.

Det er tredje gang Cumberbatch er nomineret for serien "Sherlock". Han har desuden været nomineret for serierne "Small Island" og "Hawking".

På listen over nominerede til årets BAFTA tv-pris er desuden blandt andre Olivia Colman, som sidste år fik en pris for sin hovedrolle i krimiserien "Broadchurch" samt James Nesbitt for sin hovedrolle i "The Missing".

Graham Norton, som er vært ved showet, er desuden nomineret for sit underholdningsshow "The Graham Norton Show".

Prisshowet løber af stablen søndag den 10. maj i Theatre Royal i London.

"Sherlock", som er inspireret af Sir Arthur Conan Doyles bøger, kan blandt andet kan streames på tjenesten Netflix.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.