Shell-Gitte jubler: Nu skal jeg til jobsamtale

Hun blev fyret af Shell, fordi hun to gange standsede en spritbilist fra den tankstation, hvor hun var nattevagt. Nu er Gitte Niegsch på vej i nyt job.
- Jeg ville jo bare beskytte andre mennesker. Sådan er jeg skruet sammen. Jeg handlede instinktivt - og det ville jeg også gøre, hvis jeg var vidne til vold på gaden eller lignende, siger hun til Avisen.dk.
- Jeg ville jo bare beskytte andre mennesker. Sådan er jeg skruet sammen. Jeg handlede instinktivt - og det ville jeg også gøre, hvis jeg var vidne til vold på gaden eller lignende, siger hun til Avisen.dk. Foto: Privat

Måneders jobjagt ser nu ud til at være slut for Gitte Niegsch, som i ugens løb blev landskendt, da hun fortalte om sin omdiskuterede fratrædelse fra Shell-tanken på Smedegade i Slagelse.

Det skriver tv2.dk.

Hun forhindrede i februar og marts måned i år to spritbilister i at køre fra tankstationen på Vestsjælland, hvor hun igennem tre år har været nattevagt.

Hun forbrød sig dog mod Shells retningslinjer om ikke at "tilbageholde kunder, der enten stjæler eller kører, når de har drukket", og blev derfor fyret.

Efterfølgende er Gitte Niegsch gået arbejdsløs i omkring tre måneder. Men nu kan Danmarks mest omtalte tankpasser fortælle, at hun er ved at lande et nyt job.

- Jeg er blevet tilbudt en samtale, og det er jeg meget taknemmelig for. Men jeg vil helst ikke fortælle hvad det er for et job endnu, siger Gitte Niegsch til TV 2.

Beskytte andre mennesker

Gitte Niegsch har tidligere fortalt til Avisen.dk, at hun uden tøven ville gøre det samme igen.

- Jeg ville jo bare beskytte andre mennesker. Sådan er jeg skruet sammen. Jeg handlede instinktivt - og det ville jeg også gøre, hvis jeg var vidne til vold på gaden eller lignende, siger hun til Avisen.dk.

Episoderne, der kostede Gitte Niegsch jobbet, fandt sted 22. februar og 1. marts i år. Første gang kom en ældre - synligt spirituspåvirket - mand kørende ind foran tanken. Ham førte hun stille stille og roligt ind i butikken, hvor hun bad ham sætte sig ned og vente på politiet.

Anden gang var det to unge fyre, der i påvirket tilstand ville køre væk i deres bil. De prøvede at stikke af til fods, men blev fanget af tililende vidner. Før de stak af, lagde Gitte Niegsch sin hånd på den ene af de unges skulder. I begge tilfælde nåede hun ikke at tage sin vest på - hun fortæller, at hun nærmest per instinkt fløj ud af butikken på tankstationen for at få fat i de påvirkede bilister.

Stor ros fra politiet

I begge tilfælde foretog Gitte Niegsch en civil anholdelse - hvilket hun fik ros for af politiet, som i går lige frem hædrede hende for at have stoppet spritbilisterne ved at overrække hende en check på 500 kroner.Men fra Shell har der ikke været nogen hæder. Tvært imod. Hun blev fyret uden varsel 4. marts.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.