RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

SF'er til kamp mod Ryanair: Kræver 'rejseforbud'

Medarbejderne og de folkevalgte i Region Midtjylland skal ikke længere have mulighed for at flyve med Ryanair i embeds medfør, mener SF'eren Bente Nielsen, der rejser sagen på et forretningsudvalgsmøde.
Står det til SF'eren Bente Nielsen, vil ansatte og politikere fra Region Midtjylland fremover ikke være at finde på sæderne i Ryanairs fly.
Står det til SF'eren Bente Nielsen, vil ansatte og politikere fra Region Midtjylland fremover ikke være at finde på sæderne i Ryanairs fly. Colourbox

De ansatte og de folkevalgte i Region Midtjylland skal ikke længere have mulighed for flyve med det stærkt omdiskuterede discountselskab Ryaniar, når de er på rejse i embeds medfør.

Det mener Bente Nielsen, SF.  Hun er næstformand i Region Midtjylland, og hun har nu stillet et forslag om, at politikere og medarbejdere i fremtiden ikke må flyve med Ryanair, når de skal på forretningsrejse. Forslaget behandles 17. februar på et forretningsudvalgsmøde i Region Midtjylland.

- Jeg ved ikke, hvor mange eller hvor få fra Region Midtjylland, som flyver med selskabet, og det er faktisk også underordnet. Det her handler om principper, siger Bente Nielsen til Avisen.dk.

- I Region Midtjylland har vi vedtaget en række krav til de firmaer, som løser opgaver for os.  Blandt andet har vi stillet krav om danske løn- og arbejdsvilkår, og det mener jeg ikke, at Ryanair lever op til. Derfor stiller jeg forslaget. Det er NU, vi skal reagere, siger hun videre til Avisen.dk.

Mulighed for blokade

Der har været voldsom blæst om Ryanair, siden det kom frem, at selskabet ikke ønsker at tegne dansk overenskomst med de af flyselskabets ansatte, der skal have base i København. Flyselskabet argument er, at det hører under irsk lovgivning.

Den danske fagbevægelse har derfor raslet med sablerne - senest sendte LO sagen til Arbejdsretten, som nu skal tage stilling til, om Ryanair skal være underlagt danske regler.

Slår Arbejdsretten fast, at det er tilfældet, kan medlemmerne af LO’s forbund i Københavns Lufthavn lovligt lave sympatikonflikter og blokader mod discountselskabet.

Sophie Hæstrop Andersen, formand for Region Hovedstaden, slår overfor bt.dk fast, at regionen ikke barsler med lignende tiltag, selvom Ryanair 26. marts åbner flere nye ruter fra København.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.