SF’er efter mærkværdigt træk i kontanthjælp: Grotesk

En familie i Vordingborg blev trukket i kontanthjælp, fordi de fik erstatning fra deres forsikring. SF kalder det grotesk, og vil have ministeren ind i sagen.
En familie i Vordingborg havde indbrud i deres hjem. Efterfølgende fik de udbetalt erstatning fra forsikringen, men så trak kommunen dem i kontanthjælp. Men det kan ikke være rigtigt, at man skal modregnes i sådan et tilfælde, mener SF.
En familie i Vordingborg havde indbrud i deres hjem. Efterfølgende fik de udbetalt erstatning fra forsikringen, men så trak kommunen dem i kontanthjælp. Men det kan ikke være rigtigt, at man skal modregnes i sådan et tilfælde, mener SF. Anders Debel Hansen, Scanpix/arkiv

- Grotesk og ganske uretfærdigt.

Sådan lyder reaktionen fra SF’s arbejdsmarkeds- og boligordfører, Eigil Andersen, efter det torsdag kom frem, at en familie fra Vordingborg er blevet trukket i kontanthjælp, fordi de har modtaget en erstatning efter et indbrud i deres hjem.

- Jeg tog mig til hovedet, da jeg hørte om det her. Pengene har familien fået, fordi der er blevet stjålet nogle genstande fra deres hjem, og formålet er jo at købe nogle ting, svarende til det stjålne. Men det kan ikke lade sig gøre, når kommunen tvinger dem til at ’spise dem op’. Sådan bør det bestemt ikke være, siger Eigil Andersen.

Familien, der også består af to børn, fik udbetalt 36.500 kroner i erstatning efter indbruddet, men fik trukket 16.500 kroner af kommunen, der vurderer den slags sager individuelt.

Det mener Eigil Andersen dog skal ændres.

- Reglerne bør uden tvivl ændres, sådan at man ikke bliver modregnet i kontanthjælpen, når man får erstatning efter et indbrud. Det er det eneste rimelige, for ellers er det jo rent illusorisk, at man skal kunne genskabe situationen fra før et indbrud, siger han og understreger, at det heller ikke skal være op til kommunen at lave et skøn i sådanne sager.

Eigil Andersen har derfor også bedt beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen svare på, om han vil være med til at ændre reglerne, så der ikke skal trækkes i kontanthjælpen i en sådan situation.

Ifølge SF’eren er det nemlig sket før, at reglerne er blevet ændret efter lignende groteske sager er kommet frem. For eksempel kan man ikke længere trækkes i kontanthjælp, hvis man får efterbetalt sygedagpenge på grund af en fejl hos kommunen.

- Jeg har derfor også en forventning om, at Henrik Dam Kristensen vil være indstillet på at ændre reglerne, siger, Eigil Andersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.