SF: Valget skal handle om dagpenge

SF's politiske ordfører, Jonas Dahl, er klar til valgkamp.
- SF vil slå på behovet for at hjælpe dagpengemodtagere og styrke velfærden, siger Jonas Dahl, politisk ordfører i SF.
- SF vil slå på behovet for at hjælpe dagpengemodtagere og styrke velfærden, siger Jonas Dahl, politisk ordfører i SF. FOTO: Liselotte Sabroe/arkiv/Scanpix

Ifølge flere medier vil statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskrive valg klokken 11 i Spejlsalen. Det bliver startskuddet til tre ugers benhård valgkamp, og de politiske profiler har allerede markeret sig med deres mærkesager.

Valkampen skal handle om dagpenge, hvis man spørger SF.

- SF vil slå på behovet for at hjælpe dagpengemodtagere og styrke velfærden, siger Jonas Dahl, politisk ordfører i SF.

Tirsdag varmede Helle Thorning-Schmidt op til valgkampen, da hun fremlagde en velfærdsplan for i alt 39 milliarder kroner, der rækker ind i den kommende valgperiode.

Statsministeren mangler dog at svare på netop dagpengespørgsmålet, hvor hun indtil videre ar understreget, at man vil afvente den dagpengekommission, der kommer med forslag til et nyt dagpengesystem til efteråret.

Stort drama

Også i Venstre vil man føre valgkamp med udgangspunkt i arbejdsmarkedspolitik.

- Valget kommer til at handle om at skabe arbejdspladser, siger Venstres næstformand Kristian Jensen.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen mener, at der er lagt op til stort valgdrama om vækst i den offentlige sektor.

- Danskerne skal vælge, om de vil have Helle Thorning-Schmidt eller Lars Løkke Rasmussen. Synes man, at den nuværende regering skal fortsætte, eller vil man have noget nyt blåt. Det bliver et stort drama om nulvækst, og hvorvidt man mener, at Helle eller Lars er bedst. Det bliver valgets hovedtemaer, siger Henrik Sass Larsen.

Er i klar?

I Enhedslisten jubler politisk ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, over, at hun får lov til at stille op - valget skulle udskrives inden 5. juni, hvis ikke venstrefløjsprofilen skulle fældes af partiets interne rotationsprincip.

- Så skal der kæmpes, venner:) Håber I er klar!, skriver Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen på Facebook.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.