SF til S: Penge bør gå til velfærd - ikke skattelettelser

S-udspil er godt alternativ til borgerlig nulvækst, mener SF, som dog frygter skattelettelser i fremtiden.
SF vil ikke være med til at bruge penge på skattelettelser frem for velfærd, siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr. Her er hun fotograferet under Folkemødet på Bornholm. (Rasmus Flindt Pedersen/POLFOTO)
SF vil ikke være med til at bruge penge på skattelettelser frem for velfærd, siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr. Her er hun fotograferet under Folkemødet på Bornholm. (Rasmus Flindt Pedersen/POLFOTO) Foto: RASMUS FLINDT PEDERSEN/POLFOTO

SF savner en klar melding fra Socialdemokraterne, om hvordan det er, partiet vil skabe vækst i samfundet.

For hvis Socialdemokraterne ser lettelser af selskabsskatten i fremtiden, så er det ikke noget, der får SF's støtte, lyder det fra partiets formand, Pia Olsen Dyhr.

- Hvis der er råd til det, men ikke til flere pædagoger til vores børn og en dagpengeløsning, så er det en helt forkert prioritering, som SF ikke kan bakke op om, skriver Pia Olsen Dyhr i en kommentar til Socialdemokraternes økonomiske plan.

Socialdemokraterne lægger op i et nyt udspil op til en vækst i de offentlige udgifter på 0,6 procent frem til 2025.

Under overskriften "En god økonomi kommer ikke af sig selv" lægger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) samtidig op til nye, årlige vækstinitiativer og brede forlig om den økonomiske politik, hvis hun bliver statsminister efter valget.

- S har fremlagt en plan, der viser et godt alternativ til de borgerliges nulvækst og nedskæringer på velfærden. Når det er sagt, så er det afgørende jo, at vi faktisk bruger alle pengene på at investere i velfærd, siger Pia Olsen Dyhr.

- Vi skal undgå at klatte penge væk på skattelettelser til de rigeste, som Venstre - men også Radikale - lægger op til, lyder det.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.