SF: Skattefuskere skal boykottes

Det offentlige skal ikke deltage i skatteunddragelse, siger SF-formanden Pia Olsen Dyhr.
SFs formand Pia Olsen Dyhr, lørdag under Socialistisk Folkepartis landsmøde i Falkonersalen på Frederiksberg i København.
SFs formand Pia Olsen Dyhr, lørdag under Socialistisk Folkepartis landsmøde i Falkonersalen på Frederiksberg i København. Foto: CARSTEN BUNDGAARD/POLFOTO

Det offentlige skal gå forrest i kampen mod skattefuskerne og boykotte dem, mener SF's formand, Pia Olsen Dyhr, som i denne weekend er til landsmøde med sit parti i København.

Regioner, kommuner og stat bør ikke benytte sig af underleverandører og revisionsfirmaer, som bevidst rådgiver i skattefusk.

SF ønsker - foruden at få ændret EU-reglerne - at sortliste de virksomheder, der snyder, og som ikke er dækket af EU's såkaldte udbudsregler.

- Jeg mener helt enkelt ikke, at danskernes skattekroner bør gå til virksomheder, der ikke vil bidrage til fællesskabet, og som bevidst forsøger at løbe fra deres skatteregning.

- Derfor bør alle danske myndigheder fravælge de private firmaer, der beviseligt benytter sig af skatteomgåelse, når det kommer til offentlige udbud og udlicitering, siger Pia Olsen Dyhr.

- Jeg synes, at vi fra politisk hold bør sørge for, at stat, regioner og kommuner ikke må hyre selskaber, der med aggressiv skatteplanlægning bevidst forsøger at undgå at betale dansk skat.

- Det skal gælde for alle offentlige udbud - lige fra juridisk rådgivning til levering af håndsæbe.

- Vi skal først og fremmest have ændret reglerne på EU-niveau, men vi skal altså også begynde at stille krav herhjemme ved de udbud, der ikke er indbefattet af EU's udbudsregler, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun vil bruge Storbritannien som et godt eksempel. Briterne har lavet et Fair Trade-mærke, som ifølge Olsen Dyhr fungerer som Fair Trade-mærket.

- Det er da en interessant model, som kommer til at betyde bedre oplysning omkring, hvem der bidrager til fællesskabet - og hvem der ikke gør, siger hun.

EU-Kommissionen skønner, at skattesnyd koster EU-landene 7500 milliarder kroner hvert år.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.