SF: Sådan vil vi skaffe 13.000 nye arbejdspladser

Nu vil SF samarbejde med Venstre om et fælles håndværkerfradrag. En ny vækstplan skal skaffe 13.000 arbejdspladser til Danmark.
- Regeringen nedskriver igen og igen væksttallene, og der er et ekstremt behov for at få skabt nogle arbejdspladser, siger Pia Olsen Dyhr til Berlingske.
- Regeringen nedskriver igen og igen væksttallene, og der er et ekstremt behov for at få skabt nogle arbejdspladser, siger Pia Olsen Dyhr til Berlingske. Niels Ahlmann Olesen/Scanpix

Der er så stort behov for arbejdsplader i Danmark, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal indkalde Folketingets partier til vækstforhandlinger med det samme.

Det siger SF-formand, Pia Olsen Dyhr, til Berlingske og lancerer samtidig en ny vækstplan, ”Investering i mennesket”, der skal være SF’s udgangspunkt i de vækstforhandlinger, som statsminister Helle Thorning-Schmidt allerede bebudede i sin nytårstale.

- Regeringen nedskriver igen og igen væksttallene, og der er et ekstremt behov for at få skabt nogle arbejdspladser, siger Pia Olsen Dyhr til Berlingske.

SF-planen, der blandt skal give 9000 private og 4000 offentlige job, indeholder blandt andet en forhøjet beløbsgrænse på en ny bolig-job-ordning fra 15.000 kroner til 25.000 kroner pr. person. Forslaget indeholder også en række grønne elementer som skal bidrage til klimarenoveringer.

550.000 danskere har benyttet sig af ordningen

Håndværkerfradraget, som bolig-job-ordningen også kaldes, er et aktuelt politisk emne, efter regeringen i den seneste finanslov ikke valgte at forlænge ordningen, som 550.000 danskere indtil videre har benyttet sig af.

Det populære fradrag, der altså blev skrottet ved årsskiftet, betød, at man kunne få et skattemæssigt fradrag på 15.000 kroner om året inklusiv moms for arbejdsløn til service og vedligeholdelse af bopæl.

LÆS OGSÅ: Ups ... Venstres argument for håndværkerfradrag holder ikke

For et par uger siden lovede Lars Løkke Rasmussen, at han vil genindføre håndværkerfradraget, hvis han bliver statsminister.

- Står det til mig ved vil det være sådan, at kommer valget i foråret, genindfører vi den ordning med virkning fra 1. januar 2015, så derfor skal man gemme sine kvitteringerne der ude, sagde Lars Løkke Rasmussen til tv2.dk.

Maksimalt pres

Ideen med Pia Olsen Dyhrs forslag er derfor også, at der skal være maksimalt pres på regeringen under vækstforhandlingerne. Ligegyldigt om Thorning kigger til venstre eller højre, skal håndværkerfradraget være et ønske, siger SF-formanden. Dermed bejler SF nu til Venstre som alliancepartner.

- SF er meget optaget af, at vi får en bolig-job-ordning, og vi vil gerne se, om vi ikke kan nå til en fælles forståelse med Venstre. Statsministeren har sagt, at hun ikke har nogen ideologisk modstand mod det, og så synes jeg faktisk, hun bør erkende, at der er så bredt et ønske om det her i Folketinget, siger Pia Olsen Dyhr til Berlingske.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.