Ordførerne gør status

SF-profil: Flere borgere skulle hurtigere have fået førtidspension

Flere mennesker skulle hurtigere have fået førtidspension, mener beskæftigelsesordfører for SF Karsten Hønge, som har brugt mange politiske kræfter på, hvad han kalder urimelig behandling af borgere i ressourceforløb.
Der har været mange eksempler på respektløs behandling, og på at borgere er blevet mere syge af arbejdsprøvningerne, siger Karsten Hønge (SF)
Der har været mange eksempler på respektløs behandling, og på at borgere er blevet mere syge af arbejdsprøvningerne, siger Karsten Hønge (SF) Foto: Scanpix arkiv

Et folketingsår er snart gået, og politikerne gør status. Hvad gik godt, og hvad gik dårligt? 

På det arbejdsmarkedspolitiske område har det været et år, hvor dagpengereform og ressourceforløb har fyldt meget.

Avisen.dk har spurgt partiernes beskæftigelsesordførere om deres op- og nedture i arbejdet med at skabe de politiske rammer for et godt arbejdsmarked. 

Karsten Hønge, SF

Hvilke sager inden for arbejdsmarkedsområdet har fyldt mest eller har været vigtigst for dig i år?  

- Ressourceforløbene. Den urimelige behandling som nogle syge borgere har oplevet i kyniske og nidkære kommuner. Ressourceforløb er tænkt som en mulighed for at løfte og hjælpe borgerne, men bliver af nogle kommuner kørt helt ud over kanten. Der har været mange eksempler på respektløs behandling, og på at borgere er blevet mere syge af arbejdsprøvningerne. Flere mennesker skulle hurtigere have fået førtidspension.

Hvad har været den største sejr for dig og dit parti?

- Vi var med til at skaffe 25 millioner til at fremme de gode ressourceforløb. Der er blevet sendt et rejsehold rundt til kommunerne for at hjælpe gode ressourceforløb på vej, og der bliver gennemført en undersøgelse af, hvordan borgerne har oplevet førtidspensionsreformen. Og så sendes der en guide ud til alle kommuner om, hvordan ressourceforløb gribes an.

Hvad har været det største nederlag?

- At det ikke lykkedes at komme igennem med en retfærdig dagpengereform. Regeringen fik et forlig med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti som ikke løser problemerne med, at mange bliver smidt ud af A-kasserne. Men det løste et politiske problem på Christiansborg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.