SF ønsker offentlig boykot af bosætter-varer

SF foreslår dansk forbud mod køb af varer fra israelske bosættelser i protest mod ulovlige bosættelser.
Folkemødet 2015: SFs formand Pia Olsen Dyhr taler fra hovedscenen på cirkuspladsen i Allinge. (Rasmus Flindt Pedersen/POLFOTO)
Folkemødet 2015: SFs formand Pia Olsen Dyhr taler fra hovedscenen på cirkuspladsen i Allinge. (Rasmus Flindt Pedersen/POLFOTO) Foto: RASMUS FLINDT PEDERSEN/POLFOTO

Staten og kommunerne bør boykotte køb af varer fra israelske bosættelser, hvis Israel ikke ophører med at opføre ulovlige bosættelser på Vestbredden og i de øvrige palæstinensiske områder.

Det mener SF, der både økonomisk og politisk vil have den kommende danske regering til at stille Israel stolen for døren, hvis landet ikke stopper med at opføre ulovlige bosættelser.

Partiet foreslår en suspendering af EU's handels- og associeringsaftale med Israel, hvilket vil medføre, at israelske varer bliver dyrere for forbrugerne i EU. Hermed bliver det vanskeligere for Israel at afsætte varer i EU-landene.

Partiet ønsker derudover at forpligte Israel til at garantere og dokumentere, at produkter ikke er lavet i bosættelserne og ikke bryder mod international ret.

Partiet mener, at regeringens nuværende, frivillige mærkningsordning ikke virker.

Partiets udviklingsordfører, Trine Pertou Mach, præsenterer partiets udspil på et pressemøde på den palæstinensiske ambassade mandag klokken 14.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.