SF-næstformand til Støjberg: Du er så kynisk!
- Det er arrogant, fordi de her folk kan ikke bare komme i arbejde, mener SF-næstformanden.

Af Signe Munk
SE ALLE BLOGINDLÆG

BLOT 17 DAGE efter kontanthjælpsloftet er trådt i kraft, viser de sørgelige konsekvenser sig. 13 procent flere end normalt, kan ikke betale deres husleje. Enlige forsøgere, børnefamilier og danskere med handicap kommer i store økonomiske problemer på grund af Venstre nye kontanthjælpsloft.

Til dem er svaret fra Venstres Inger Støjberg: ”Men man har haft tid til at forberede sig på kontanthjælpsloftet, og man har haft tid til at kigge sig omkring efter en ny bolig, som er billigere. Eller få sig et arbejde, og det er det allervigtigste”, siger Inger Støjberg.

Hvor er det et arrogant svar til de 32.000 danskere, som bliver berørt af Venstres nye kontanthjælpsloft!

Det er arrogant, fordi de her folk kan ikke bare komme i arbejde. Det bliver ikke mere rigtigt, uanset hvor mange gange Støjberg siger det. Størstedelen af dem, der er på kontanthjælp og ikke er i arbejde, er erklæret ikke-arbejdsparate. Og regeringen selv forventer, at kun 650 personer faktisk vil komme i job ud af de 32.000 kontanthjælpsmodtagere, som ’bliver berørt’ af stramningerne.

SÆRLIGT ARROGANT er det over for de danskere med handikap, som også rammes af reglen om at skulle have arbejdet 225-timer for at opnå kontanthjælp. Selv om de er jobparate, er det svært for handicappede at komme ind på arbejdsmarkedet og dermed leve op til reglen om 225 timers-reglen.

Op imod 1000 handicappede personer er berørt af kontanthjælpsloftet, og allerede nu har 200 meldt ind, at de får svært ved at betale deres medicinregninger. Det bringer ikke de her folk tættere på job, at de skæres i ydelse, men formentlig længere fra.

Det er arrogant at sige, at man bare kan flytte. Det koster jo også penge at flytte. Man skal have en flyttebil, flyttekasser, maling og så videre. Kontanthjælpsmodtagere har typisk ikke store opsparinger eller penge til rådighed. Inger Støjberg påstår, at der er 850.000 boliger med husleje til 7000 kr. Men hvor er de billige boliger, og er de overhovedet ledige? Det melder historien intet om.

INGER STØJBERG skal jo bare sige sandheden. Det her handler om, at hun og resten af højrefløjen vil give skatterabatter til dem, der her mest. Og det skal komme fra dem, der har allermindst. Det udstiller også et fabelagtigt paradoks i højrefløjens logik: Det rigeste kan kun arbejde mere, hvis de får flere penge, mens de fattige kun vil arbejde mere, hvis de får færre penge.

Folk, som er i økonomisk klemme og uden for arbejdsmarkedet, fortjener ikke arrogante svar og flere økonomiske bekymringer. De fortjener en ærlig indsats for at de kommer i job. Det kræver flere penge til ressourceforløb. De fortjener hurtig afklaring af førtidspensioner og fleksjob. Ikke fattigdom og flere økonomiske lommesmerter.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Signe Munk

Signe Munk er sygeplejerskestuderende og Næstformand i SF. Hun har haft sin politiske opvækst i kommunalpolitik, da hun som blot 19-årig indtog en af pladserne i Viborg Byråd. Her arbejdede hun for at udvikle og styrke den borgernære velfærd i en tid, hvor pengene var få og de blå var mange.   Signe skriver om velfærdsdanmark under udvikling og afvikling – altid med en ambition om at finde veje for velfærden med trygheden og fællesskabet i behold. Foruden et stærkt fokus på at skabe velfærd for borgerne, er Signe optaget af arbejdsvilkår, faglighed og hverdagen for de mange ansatte i det offentlige. Signe vil desuden bruge sin blog til at afsløre højrefløjens nedskæring, som pakkes ind i smarte reklameord. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.