SF hiver sundhedsministeren i samråd: Meget alarmerende

Forholdene på landets fødeafdelinger er for dårlige, og nu kalder SF sundhedsministeren i samråd.
Foto: Scanpix

Onsdag meldte klinikchef for Rigshospitalets fødeafdeling Morten Hedegaard ud, at han efter 14 års ansættelse ønskede at forlade sit job.

- Den økonomiske ramme, som jeg som klinikchef har skullet arbejde under, er med årene blevet strammere og strammere. Det er efter min opfattelse nu svært at have det ultimative ansvar for både patienternes behandling og medarbejdernes trivsel, lød hans forklaring i Politiken.

Og det får SF til at slå alarm. Ifølge dem er forholdene på fødestuerne nu så problematiske, at de kalder sundhedsminister Ellen Trane Nørby i samråd.

- Det var meget alarmerende, at den kliniske chef på Rigshospitalets fødeafdeling ikke kunne se nogen anden udvej end at sige op. Det bør få nakkehårene til at rejse sig på hele Christiansborg. Og nu kan vi se, at det ikke er et isoleret problem. Så nu skal sundhedsministeren på banen og derfor har jeg indkaldt hende i samråd, siger SFs velfærdsordfører Kirsten Normann Andersen.

Med samrådet ønsker SF også en diskussion af nedskæringer i de offentlige sektor. 

Konsekvensen af den 2025-plan, som den nye regering har lagt frem i deres regeringsgrundlag, vil nemlig betyde 14.000 færre offentligt ansatte end i dag.

- Vi har jo en fået en nedskæringsregering, som vil give skattelettelser til dem, der har mest og skære ned i den offentlige sektor. De her opråb fra virkelighedens Danmark bør trænge direkte igennem hos Lars Løkke Rasmussen, Anders Samuelsen og Søren Pape Poulsen. Vi bliver nødt til at prioritere vores velfærd fremfor at skære ned på det. Vi har jo set nu, at det kan vores velfærdssamfund ikke holde til, siger Kirsten Normann Andersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.