SF advarer: Joachim B. vil gennemføre "vanvittigt" udspil

SF melder sig nu ind i koret af kritiske røster mod et nyt reformudspil fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).
ARKIVFOTO: - Jeg vil opfordre vælgerne til, at de ikke giver Joachim B. Olsen og Lars Løkke magten til at gennemføre arbejdsgivernes forslag, skriver Eigil Andersen
ARKIVFOTO: - Jeg vil opfordre vælgerne til, at de ikke giver Joachim B. Olsen og Lars Løkke magten til at gennemføre arbejdsgivernes forslag, skriver Eigil Andersen Axel Schütt/Scanpix

Det er urimeligt, at danskere på overførselsindkomst skal miste flere tusinde kroner om måneden, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) tirsdag lægger op til i et omfattende forslag for at sende flere danskere i arbejde.

LÆS OGSÅ: DA: Værsgo Løkke - sådan skærer du i sociale ydelser

Det mener SF’s arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, der gruer for, at Liberal Alliance og Venstre vil gennemføre elementer af udspillet, hvis de kommer til magten efter et kommende folketingsvalg.

Giv ikke Joachim B. magt

- Dansk Arbejdsgiverforenings nye forslag er vanvittig asocialt. Det vil skabe større fattigdom, hvor flere vil havne på gaden som hjemløse. Dette er umenneskeligt, og derfor siger SF nej til forslaget. Det vil i øvrigt heller ikke bringe flere i arbejde – kun gøre folk fattigere. Jeg vil opfordre vælgerne til, at de ikke giver Joachim B. Olsen og Lars Løkke magten til at gennemføre arbejdsgivernes forslag, skriver Eigil Andersen i en skriftlig kommentar til Avisen.dk.

LÆS OGSÅ: Overblik: Her vil DA skære i sociale ydelser

28 konkrete forslag

DA har udarbejdet et notat med i alt 28 forslag til store reformer af alt fra førtidspensionen over sygedagpengene og fleksjobbene til kontanthjælpen. Målet er at opnå offentlige besparelser for mere end 60 milliarder kroner og at øge arbejdsudbuddet med 85.000 personer.

LÆS OGSÅ: Rystet Dennis K.: "Arbejdsgiverne går amok"

Eksempelvis ønsker DA at sænke kontanthjælpen for forsørgere over 30 år med lidt over 1000 kroner om måneden, mens både sygedagpengene og førtidspensionen skal nedsættes med mere end 4000 kroner om måneden.
Resultatet vil blive, at de tre ydelser alle ligger på lige over 13.500 kroner om måneden.

Sender folk på gaden

Ikke-forsørgende kontanthjælpsmodtagere over 30 år vil få 9000 om måneden. Det beløb er så lavt, at nogle kontanthjælpsmodtagere sandsynligvis vil ende på gaden, mener Eigil Andersen.

LÆS OGSÅ: V: Retningen er rigtig i nyt DA-udspil

- Liberalister i Cepos, Liberal Alliance og Venstre vil sikkert klappe af begejstring. De har et meget kynisk forhold til menneskeskæbner. SF vil ikke støde folk ud i mørket, hvor økonomiske problemer kan gøre det endnu sværere for dem at vende tilbage til arbejdsmarkedet samtidig med, at de f. eks. har en alvorlig psykisk lidelse at slås med, skriver han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.