Sexolog: Derfor er du stadig sexet, når du bliver ældre

Seksualiteten ændrer sig med alderen. Men det er kun godt, siger Jakob Olrik
"Der er jo helt ærligt ikke nogen, der kan være en kneppetyr hele livet."
"Der er jo helt ærligt ikke nogen, der kan være en kneppetyr hele livet." Scanpix / modelfoto

Frygter du, at din evne til at tiltrække det modsatte køn forsvinder i takt med, at rynkerne og de grå hår vinder frem? Det er på ingen måde tilfældet, forklarer sexolog Jakob Olrik. Du skal blot holde fokus på, hvad der tænder dig og nyde din alder. Det giver sexappeal.

Selvom man har rundet de 40, 50 eller mere, kan man selvfølgelig stadig få sendt flirtende blikke, blive lidenskabelige, blive scoret og blive forelskede – men seksualiteten har alligevel ændret sig med årene. Det er nogle andre ting, der tæller og tiltrækker end stramme muskler og ungpigesmil. Og heldigvis for det, slår sexologen Jakob Olrik fast.

Læs på Q.dk, hvorfor Jakob Olrik mener, at danske kvinder er kedelige i sengen

Kvalitet over kvantitet

Det er vigtigt at huske, at sex og flirt ikke kun er for unge mennesker, forklarer Jakob Olrik. Seksualiteten har vi hele livet, og at vi bliver ældre og mere erfarne, betyder bare, at kvaliteten ofte stiger, fordi vi ved, hvad vi vil have, og hvad der virker.

- Der er jo helt ærligt ikke nogen, der kan være en kneppetyr hele livet. Der kommer nogle andre ting ind. Ømheden, omsorgen, tætheden og nærværet. Der kommer flere nuancer i seksualiteten med alderen, og det skal man glæde sig over i stedet for at prøve at holde fat i den unge seksualitet. Jeg bliver så irriteret, når der skrives om, hvor mange gange, man skal have sex om ugen for at være normal. For det er da lige meget, hvor mange gange man har sex. Det handler om kvaliteten af den sex, man får, og dér slår den modne seksualitet tit den unge, siger han.

Sommerferien kan være hård for parforholdet: Læs parforholdsekspertens råd til, hvordan jeres forhold overlever, på Q.dk

Hvem ønsker du egentlig at tiltrække?

I det hele taget er Jakob Olrik, der selv er 40 år, ikke meget for al den jagt på ungdommen. Han råder i stedet til at holde fokus på, hvad der tænder og synes, at vi skal nyde, der hvor vi er i livet lige nu. Den desperation, der klæber til os, når vi higer efter at vedholde ungdommen er meget lidt tiltrækkende, mener han.

- Det handler jo rigtig meget om mental sundhed og om at hvile i sig selv. Og så vil mange nok også være godt tjent med at tænke lidt over, hvem de egentlig ønsker at tiltrække. Hvis man desperat prøver at holde fast i sig selv som 20-årig, hvem er det så, du tiltrækker? Og er det virkelig dem, du vil have?, siger Jakob Olrik af.

4 dating-fejl, de fleste kvinder begår: Se hvilke fejl på Q.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.