Sexolog: Danske kvinder er for selvglade

De danske kvinder er helt gal på den, siger sexolog Jakob Olrik om den typisk kvinde-tankegang og deres hårde udvælgelse af mænd.
Jakob Olrik kommer med en opsang til de danske kvinder. 
Jakob Olrik kommer med en opsang til de danske kvinder.  FOTO: Scanpix

Af Malene Fich Weischer, Q.dk, Aller Media

67 pct. af de danske kvinder mener, at de ofte kan få det sex, de gerne vil have, men 48 pct. har ikke været på en romantisk date indenfor de sidste seks måneder.

Det viser en større undersøgelse, som datingbureauet C-date står bag, og tallene antyder, at kvinder mener, at de kan få sex når som helst – men i realiteten ikke gør ret meget ved det. Resultatet kommer ikke bag på sexolog Jakob Olrik:

- Vi taler jo altid om, at danske kvinder er de lækreste i verden, og det er som om, at den selvopfattelse er steget kvinderne til hovedet. Mange kvinder synes, at vi danske mænd er lidt nogle skvat. Der er ikke noget pondus hos os, vores skuldre er for nedadgående og det hele glider af. Man kunne godt få alt det sex, man ville, men gider man? Gider man virkelig ligge med sådan én som ham derovre?

5 grunde til at morgensex er godt: Læs mere på Q.dk

- Den danske kvinde er blevet som prinsessen i eventyret om Klodshans. Hun sidder bare dér på sin piedestal og siger ’du’r ikke’, og når hun endelig en sjælden gang siger ’du’r’, så ligger hun bare som en søstjerne i sengen. Hun mener jo, at hun er så lækker, at hun ikke behøver gøre andet, fortæller han videre til Q.dk, siger han.

Han sætter det på spidsen, og det ved han godt, men symptomerne er der, og han mener, at det er synd og skam. For ham, der bliver valgt fra, kunne jo sagtens vise sig at være den helt rigtige.

Facebook: Er du lykkelig i dit forhold, så hold dig fra den gamle flamme. Læs mere på Femina.dk

Måske har mr. Right ølmave?

Sexologen mener, man skal droppe sine fordomme og i stedet overveje, om man faktisk kan blive rigtig glad for en helt anden type mand.

- Hvem siger, at man kan regne ud, hvordan det vil være at have sex med ham, der sidder derovre – selvom han har en lille ølmave og måske ikke lige lever op til drømmeidealerne? Det kan jo være, det er helt fantastisk. På den måde ødelægger man det lidt for sig selv, når man sidder og tænker ’han er ikke god nok til mig’. Så er der simpelthen kommet for mange krav på ønskelisten, og det er ikke sundt for livet i datinglandskabet. Her får man de bedste oplevelser – også erotisk – hvis man har ja-hatten på, siger Jakob Olrik.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.