Sexolog afliver utroskabs-myte

Selvom internettet i princippet gør det lettere for os at være utro, så får det os nærmere til at gå i den anden grøft og tage afstand til utroskab, forklarer sexolog.
Utro? Nej, ikke her. Ham derhjemme er nu den bedste ...
Utro? Nej, ikke her. Ham derhjemme er nu den bedste ... Foto: SCANPIX arkiv

Af Gitte Holm, Tidens Kvinder, Aller Media

Efterhånden er det lige så let at have en affære som at vælge et par rene strømper i skuffen. Internettet er en uudtømmelig kilde til at finde hurtige, erotiske forhold. Faktisk findes der flere hjemmesider, som er dedikerede til formålet.

Gør det os så mere utro, at det er så let til gengængeligt? Næppe, mener sexologen Maj Wismann, der mener, at det tværtimod gør os mere opmærksomme og får os til at tage stilling både personligt og som par. Og netop det kan være med til at forebygge utroskab, fortæller hun.

Kan man spotte utroskab: Se 10 tegn på Femina.dk

- Faktisk oplever jeg, at alle de ting, der bliver skrevet om i tide og utide omkring utroskab netop får folk op af stolene og får dem til at tage stilling til utroskab. Jeg hører forskellige steder fra, at mange par faktisk får gang i dialogen derhjemme og får defineret, hvad utroskab betyder i netop deres parforhold, og det er en vigtig dialog at få på banen, siger Maj Wismann, parterapeut og sexolog.

Få sexologernes bedste råd til et fantastisk sexliv på Q.dk

Der vil altid være nogen, der falder i

Online-platforme eller ej, så vil der altid være nogen, der fristes til at være sin partner utro, og utroskabssites kan være det, der gør fantasi til handling.

- Jeg tror, at sites som VictoriaMilan og AshleyMadison kan få fat i dem, som alligevel går og overvejer det eller som i forvejen dyrker utroskab, for de holder jo i princippet en gevaldig gulerod op for næsen af dem. Nu skal man ikke nødvendigvis længere være bortrejst på konference for at være utro. Helt lavpraktisk gør disse sites det lidt nemmere, siger Maj Wismann.

Vi elsker at flirte over SMS: Læs mere på Q.dk

Åbenhed eller utroskab

Med al den fokus på utroskab, kunne man formode, at vores opfattelse af kærligheden og parforholdet er ved at ændre sig, men Maj Wismann mener ikke, at vi skal frygte at monogami bliver udryddet.

- Jeg oplever at al den utroskabssnak får folk til at passe bedre på deres forhold, og det er positivt, at vi får snakket om det. Jeg tror også, at vi i den nærmeste årrække vil opleve, at det bliver mere legitimt at tale om, og vi vil sikkert også se et skred i f.eks. åbne parforhold, som ikke skal forveksles med utroskab, hvor der er tale om et svigt. Et åbent parforhold, hvor begge parter er enige om at man ser andre, kan være en god løsning for dem, som elsker sin partner, men alligevel fristes af andre, siger Maj Wismann.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.