Sex, vold og dværge på Facebook: Vanvittig parodi

Om få uger sparkes endnu en sæson af succes-serien Game Of Thrones i gang. Hvis du trænger til at få genopfrisket hukommelsen fra de andre sæsoner, så se med her, når Game Of Thrones møder Facebook.
Hvordan ville det se ud, hvis hele den dramatiske handling i Game Of Thrones udspillede sig på sociale medier? Det kan du se her...
Hvordan ville det se ud, hvis hele den dramatiske handling i Game Of Thrones udspillede sig på sociale medier? Det kan du se her... Screendump, SomeECards

Voldelige kampe, dværge, drager og søskendesex.

Om få uger er det igen tid til Game Of Thrones.

Men har du svært ved at huske, hvad der præcist skete i den actionpakkede serie, siden den gik til pause for 10 måneder siden? Så er dette referat lige noget for dig.

Det samme gælder, hvis du er hardcore-fan eller bare har en skæv humor. Eller hvis du er en af dem, der af uvisse grunde altid har spekuleret over, hvad der mon ville ske, hvis handlingen i Game Of Thrones udspillede sig på Facebook.

For det er præcist hvad satiresiden SomeECards har kreeret: Et detaljeret resume for hvert eneste afsnit i sæson tre og fire af hitserien med det lille twist, at det foregår på Facebook - med alt, hvad det indebærer af indtjekning, deling af sladderartikler, Facebook's nøgenhedscencur og subtil virtuel mobning karakterne imellem.

Vi har samlet et lille udpluk.

Her er det for eksempel Cercei Lannister, der deler et link til en sladderartikel, fordi hun ønsker, at hele verden skal vide, at hendes bror også er hendes elsker.

Læg mærke til, at Bran Stark, der hele tiden har kendt til affæren, synes godt om det. Meget diskret, Bran.

Og apropos Bran Stark, så kan han jo overtage dyr og menneskers vilje ved at tjekke ind i deres hjerne og fjernstyre dem. Kan du huske, da han tjekkede ind i Hodor?

Når nogen i serien afgår ved døden (og det sker jo jævnligt), bliver deres Facebookprofil naturligvis deaktiveret:

En anden hyppigt forekommende aktivitet i serien er slagsmål. Overfører man det til Facebook, ser det for eksempel sådan her ud:

Og så er der jo det med parforholdsstatus på Facebook:

Joffreys død bliver også beskrevet detaljeret i parodien:

Det bryllup var som bekendt ikke det eneste, der endte drabeligt. Du husker vel også brylluppet, hvor store dele af Stark-familien måtte lade livet.

I parodien af det afsnit bemærkes der, at sangen Rains Of Castamere stort set kun bliver spillet, når der skal til at ske noget skæbnesvangert.

Og fordi det foregår på Facebook, bliver musikken selvfølgelig spillet over Spotify.

Sådan kan man også beskrive et mord:

Tilbage til Joffreys død. Du husker vel, at hans yngre bror nu arver hans brud?

Og så var der den der scene, du ved nok - hvor Jaime havde sex med (eller voldtog?) Cersei lige siden af Joffreys lig:

Linked-In bliver også brugt i parodien. Hovedpersonerne anbefaler hinanden professionelt, ganske som man gør i virkelighedens Linked-In. Her er det for eksempel Arya, der "endorser" The Hound:

Man kan også tjekke ind i "en verden af smerte". Noget, der blev relevant under den sæsonlange tortur af Theon Greyjoy:

Og så er der jo sexscenerne...

Der bliver også markeret store begivenheder på Facebook i parodien. Her kan tv-selskabet HBO for eksempel markere, at de nu for første gang har vist det nederste af en penis på tv:

Og hvad gør man, hvis man gerne vil sælge noget - for eksempel en hel bunke slaver? Man laver selvfølgelig en annonce på Facebook Marketplace:

Hodor sætter også sit helt eget aftryk på parodien. Vi kan kun forestille os, hvor ensformigt det må være at have ham som Facebook-ven...

Også det sociale medie Pinterest bliver involveret i parodien - for eksempel når personerne vil vise hinanden noget, eller som her, hvor Joffrey fantaserer om at servere Robb Starks afhuggede hoved for Sansa til brylluppet:

Man kan selvfølgelig også prikke hinanden på Facebook i parodien - som regel foregår det med sværd:

Og så er der apps - fuldstændigt som i virkelighedens Facebook. Men i virkeligheden findes der næppe en søskende-forfører-app:

Hovedpersonerne kan også finde på at forære hinanden mere eller mindre behagelgie gaver med Facebook Gifts eller Groupon:

Naturligvis er der også masser af hashtags.

Her har bruden Margaery i bedste teenagestil kreeret hashtagget #MargareryJoffrey4eva til brylluppet, der dog - som bekendt - ender med en #groomfail

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.