Sex-vaner: Dette får jeres sexliv til at sparke røv

Har I brug for et par gode råd til, hvordan I får et ekstra godt sexliv? Eksperterne deler ud af deres erfaringer ... og der skal faktisk ikke ret meget til, før I er flyvende på lagnerne.
Mangler du lidt inspiration til et bedre sexliv? Få det her.
Mangler du lidt inspiration til et bedre sexliv? Få det her. FOTO: Scanpix

Sex er cremen på en frugtsalat og toppen af kransekagen i et parforhold … eller det er måske at tage den lidt for langt. Men sandheden er, at sex er dejligt, skønt, frækt, hedt og godt … I det fleste parforhold. For i rigtig mange er det også kilde til mange frustrationer, savn og splittelse.

Det er nemlig ikke i alle parforhold, at sexlivet kører på skinner af sig selv. Det skal hjælpes på vej og det kræver omsorg og følelsen af, at det er noget specielt, fortæller klinisk psykolog Ursula Ofman, P.hd. til Women's Health.

Hun og andre eksperter fortæller her, hvordan du tager godt hånd om dit og din partners sexliv – OG det involverer hverken håndjern, frækt undertøj eller en tredje part. Det er faktisk ret lige til.

Du skal ALTID tro, du er attraktiv

- En af de vigtigste vaner glade par har, er at de altid regner med, at deres partner tænder på dem, siger Ursula Ofman.

Det er simpelt, men det virker. For er du sikker på, du er attraktiv for din partner, vil det altid vække hans interesse. Du skal huske på, at han ikke er en mand, der er interesseret i sex med hvem som helst (selvom han måske er det ind imellem). Nej, han har valgt dig og er interesseret i netop dig.

Husk de små ting

I en travl hverdag glemmer du muligvis, at det ind imellem er de små ting, I senere vil huske og sætte pris på. Overrask din partner ind imellem … skriv en fræk sms, tag imod ham ved hoveddøren nøgen fredag eftermiddag eller gør noget andet. Det behøver ikke at være noget stort, bare du gør lidt.

- Et enkelt telefonopkald ved frokosttid for at sige: ”Jeg savner dig”, kan redder din partners dag, eller send en fræk besked, som kan forberede jer på aftenens intimitet. Du kan også røre hans arm eller sågar bare holde i hånden, når I lufter hunden. Det vil alt sammen skabe en god samhørighed mellem jer, siger Madeline Castellanos, M.D. og forfatter til en guide-bog om sex.

Hold fokus på de gode ting

Snak så frækt, at I falder sammen af grin i sengen. Eller gør noget andet, der har en positiv klang og gør jer i godt humør. Det handler om at fokusere på det sjove, i stedet for at kritisere hinanden i sengen.

- Glade par fortæller hinanden, hvad der gør dem glade i stedet for at fokusere på, hvad de ikke kan lide eller er for kritiske, siger Jane Greer, P.hd. og forfatter til bogen: What about me? Stop Selfishness from Ruining Your Relationship.

Fortæl din partner, hvad du kan lide, hvor du holder af at blive rørt og du vil opleve, at han blive både glad og mere interesseret i at ramme rigtigt igen.

Husker I fantasierne?

For det første er I nødt til at erkende, at en travl hverdag er en sand sex-dræber. I skal derfor sætte tid af til sex. Men I skal også huske at fantasere sammen om sex (og hver for sig).

Snak lidt frækt sammen. Fortæl om ting, du har lyst til, være intime og del hemmeligheder om jeres lyster … og pres den gerne lidt, råder Madeline Castellanos.

Vær ikke for hård ved dig selv

Der er gode dage og så er der dem, hvor du var ok. Du kan ikke altid være en fræk gudinde i sengen og sådan skal det være. Det er helt i orden at have dage, hvor du er lidt halv-slatten, lidt stille, lidt mere tilbagelænet eller lidt mindre lysten.

- Glad par føler ikke, at sex skal være over-fantastisk hver eneste gang, siger Ursula Ofman.

Det kan være et decideret pres, hvis du og I føler sådan og det forbedrer ikke sexlivet. Tag det i stedet rolig, ophøj ikke sex for meget og I vil opleve, at det bliver rigtig godt rigtig tit.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.