Sex slanker - eller gør det? Få svaret her

Mange går rundt og tror, at en gang lagengymnastik er lig med forbrænding af en masse kalorier. Men sandheden er en helt anden.
Uanset hvor aktiv du er på lagenerne, skal nu nok ikke sætte næsen op efter at smide kilovis af fedt på at dyrke sex. Med mindre du da helt glemmer at spise på grund af udskejelserne i sengen ...
Uanset hvor aktiv du er på lagenerne, skal nu nok ikke sætte næsen op efter at smide kilovis af fedt på at dyrke sex. Med mindre du da helt glemmer at spise på grund af udskejelserne i sengen ... SCANPIX arkiv

En ordentlig omgang lagengymnastik har slet ikke så stor indflydelse på forbrændingen af kalorier, som mange går rundt og tror.

Det viser en stor undersøgelse, som er lavet af en gruppe internationale forskere, som den danske professor Arne Astrup har været en del af.

De har identificeret syv populære slankemyter og afkræftet dem. En af myterne er den om sex.

Nogle træningsformer booster dit sexliv. Læs hvilke på soendag.dk

Og sex slanker heller ikke?

- Nej, det er en populær myte i medierne, at man under et samleje kan forbrænde op til 300 kalorier, lyder det fra Arne Astrup.

Og det tal er ikke i nærheden af, hvad man i virkeligheden forbrænder af kalorier, når man dyrker sex.

Derfor skal løbeturen droppes ved sygdom. Læs mere på søndag.dk

- I virkeligheden forbrænder man omkring en tyvendedel – altså 15 kalorier. Og det er kun en smule mere end at sidde i sofaen, siger han.

Om man så vælger sofaen eller sengen – det handler altså ikke så meget om kalorieforbrænding, men om noget helt andet.

Redigeret af webredaktionen, SØNDAG, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.