Sex, når du er syg: Er det farligt eller ok?

Hvis du har fået dig en ordentlig omgang influenza eller forkølelse, så er det måske en dårlig idé at løbe en lang og hård tur, men hvordan ser det ud med sex – er det godt eller skidt at have det?
Mon du bliver mere influenza-syg af at have sex? Få svaret her.
Mon du bliver mere influenza-syg af at have sex? Få svaret her. Scanpix

Du ligger i sengen på tredjedagen med en insisterende influenza, og du har læst og set alle de bøger, blade og film, du har indenfor rækkevide.

Det eneste du endnu ikke har fordrevet tiden med, er sex – du er bundet til sengen uanset, så hvorfor ikke udnytte det?

I teorien er der intet i vejen for det, fortæller professor i biokemi på Wisconsin Universitet, Ann C. Palmenberg, Ph.d til Men’s Health.

Hvis du er syg, så får du det sandsynligvis ikke meget værre af at have sex. Måske kortvarigt, hvis du er meget aktiv, så kan det få dig til at blive svimmel, få ondt i hovedet eller andet, der går over igen.

Sex uden kys og kram

Det er jo ikke så skidt endda, så hvis du kan holde til det, skal du bare have sex.

MEN det kan blive svært at finde en, der er villig til at sætte sit helbred på spil. For din partner kan nemlig sagtens blive smittet af dig.

Her er problemet hovedsagelig, at I under sex kommer til at være meget tætte på hinanden og du kan derfor nemt overføre bakterier, virus og andet til din partner, når I roder rundt.

Dine kys og kram vil med sandsynlighed gøre din partner syg … Så med mindre du er villig til at bære en ansigtsmaske og have (næsten) kontaktfri sex, så er det måske bedst, at I venter, til du er ovenpå og rask igen.

Og heldigvis vil du sjældent være smittebærer mere end en uges tid, hvis du får influenza, fortæller professoren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.