Sex-klimaks for kvinder: Sådan opnår du syv former for orgasme

Mange kvinder har et stort uudnyttet orgasmepotentiale, som kan leves ud, hvis bare de lærer deres krop ordentligt at kende, mener sexolog.
Chancen for at få orgasme har både noget med det fysiske og psykiske at gøre. Og du kan øve dig!
Chancen for at få orgasme har både noget med det fysiske og psykiske at gøre. Og du kan øve dig! Foto: SCANPIX arkiv

Af webredaktionen, FEMINA, Aller Media

Sex er forbundet med nydelse, og nydelse er automatisk forbundet med dét at få orgasme. Alligevel er der rigtig mange kvinder, der har svært ved at komme med deres partner, og legen i dobbeltsengen udvikler sig i stedet til en intens - og knapt så sjov jagt - på orgasme.

Sexolog Gro Isachsen siger til norske kk.no, at problemet hovedsageligt er, at mange kvinder slet ikke kender deres krop godt nok, og derfor ikke får udnyttet deres potentiale til at få en orgasme.

- Chancen for at få orgasme hænger blandt andet sammen med fysiske forudsætninger, for eksempel hvor meget man har trænet sine bækkenbundsmuskler, og om kvinden er i stand til at føle sig tryg med sin partner og slippe kontrollen, siger Gro Isachsen.

Læs på Femina.dk, hvordan du kan træne dig op til at få lynorgasmer

Husk at træne bækkenbundsmusklerne

Hvis sexologen skal pege på én ting, som er afgørende for at kunne få orgasme, er det at træne bækkenbundsmusklerne.

- Har man veltrænede bækkenbundsmuskler, kan din orgasme føles kraftigere, og så er det lettere at få flere forskellige slags orgasmer, siger Gro Isachsen.

Det kan lade sig gøre at opnå klimaks samtidig med din partner: Læs hvordan her

Et andet trick, der ifølge sexologen skulle virke, er, at fortsætte med at have sex, selvom I egentlig er færdige, og din partner er kommet. For selvom manden er kommet, behøver man ikke nødvendigvis bare at stoppe, selvom det kan føles naturligt. Der er også mange kvinder, som bliver over-følsomme på deres klitoris efter en orgasme, men hvis man gerne vil prøve flere orgasmer i træk, handler det bare om at tage en lille pause, før man fortsætter igen, siger sexologen.

Sådan bliver I ved med at have god sex: Få guiden her

De syv former for orgasme:

Hvis man vælger at lægge en indsats i orgasmetræningen, er der flere forskellige typer orgasme, som kvinder kan opnå. Mens mænd "kun" kan få fem forskellige typer, kan kvinder få hele syv.

De forskellige typer orgasme er:

Klitorisorgasme: En intens orgasme, som opnås ved stimulation af klitoris.

Vaginalorgasme: Opnås ved stimulering af en kombination af skedeåbning, G-punkt, livmodermund og klitoris under penetrering. Giver en stærkere følelse af orgasme end klitorisorgasme.

Analorgasme: Opnås ved anal- og klitorisstimulering.

Sprøjteorgasme: Forbeholdt de få - ca. 10 procent af kvinder sprøjter før, under eller efter sex.

Multiorgasme: En serie orgasmer, der kommer som perler på en snor, uden at man behøver at stimulere imellem orgasmerne.

Kombinationsorgasme: Flere typer af orgasmer på én gang. En meget stærk og intens oplevelse. Kaldes også totalorgasme eller rock'n'-roll-orgasme.

G-punktsorgasme: Opnås ved at stimulere G-punktet, som ligger mellem blæren og skeden.

Kilde: Kk.no

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.