Sevilla sætter kæp i hjulet på Barcelonas titeljagt

Barcelona blev straffet for en skidt anden halvleg, da Sevilla fik 2-2 og gav Real Madrid en hjælpende hånd.
Lionel Messi - her fotograferet i kamp mod Almeria - scorede sit 34. sæsonmål, men det var ikke nok, da Barcelona kun fik uafgjort 2-2 mod Sevilla.
Lionel Messi - her fotograferet i kamp mod Almeria - scorede sit 34. sæsonmål, men det var ikke nok, da Barcelona kun fik uafgjort 2-2 mod Sevilla. Foto: Manu Fernandez/AP

FC Barcelona smed lørdag to vigtige point i jagten på det spanske mesterskab.

På udebane mod formstærke Sevilla måtte Lionel Messi og holdkammeraterne nøjes med 2-2 efter en skuffende anden halvleg.

Det uafgjorte resultat betyder, at de nærmeste forfølgere fra Real Madrid nu blot er to point efter Barcelona på et tidspunkt, hvor der resterer syv spillerunder i den spanske liga. Madrilenerne slog tidligere på lørdagen Eibar med 3-0.

Det var ligaens to mest formstærke mandskaber, der lørdag stod overfor hinanden i Sevilla, og det kunne især ses i første halvleg, der havde høj kvalitet.

Messi åbnede målscoringen efter et kvarter, da han elegant lagde bolden i mål til 1-0 helt ude ved den fjerne målstolpe. Det var den argentinske stjernes 34. ligascoring for Barcelona i denne sæson.

De mange mål rækker dog kun til en andenplads på topscorerlisten efter Real Madrids Cristiano Ronaldo med 38 mål.

Efter en halv time øgede Neymar fra kanten af Sevillas straffesparkfelt til 2-0 på et direkte frispark, der var trykket helt op i det ene målhjørne.

Bedst som det lignede en catalansk magtdemonstration, så slog Sevilla tilbage, da Ever Banega scorede kort før pausen.

Claudio Bravo i Barcelonas mål så nu ikke helt uskyldig ud, da han nok burde have reddet.

Efter en skidt indsats i de sidste 45 minutter blev gæsterne straffet med fem minutter igen, da Kévin Gameiro udlignede til 2-2 for hjemmeholdet.

Sevilla indtager en femteplads i den spanske liga med 62 point, hvilket er 13 færre end Barcelonas førerhold.

I det nordvestlige Spanien fik Celta Vigo med Michael Krohn-Dehli en elendig start, da de i første minut kom bagud på hjemmebane mod Rayo Vallecano.

Men især takket være Santi Minas fire mål, hvoraf Krohn-Dehli lagde op til ét, vandt Celta Vigo 6-1 og ligger nu nummer otte i Primera Division.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.