Seriesexkrænkeren fra København: Se politiets video af mistænkt

Politiet troede, at de havde fundet den skyldige, men nej. Gerningsmanden bag en lang række sexkrænkelser af kvinder i København er forsat ikke fundet.
Henter afspiller ...
Det er denne mand, politiet efterlyser i forbindelse med sagen. Foto: Københavns Politi

Københavns Politi troede, at de havde fundet frem til den skyldige, men nej. Gerningsmanden bag en lang række grove sexkrænkelser mod unge kvinder i København er stadigvæk på fri fod.

I et forsøg på at finde den skyldige, offentliggør et videoklip af en mand, som efterlyses i forbindelse med sagen.

- Vi mener, han står bag to af de forhold, der skete sidste weekend, den 7. november. Et forhold klokken tre om natten i Holtegade og et forhold klokken seks om morgenen på Nørrebrogade, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen til TV 2.

På overvågningsvideoen er filmet ved en 7-Eleven-kiosk på Nørrebros Runddel i København lørdag. Københavns Politi har modtaget meget enslydende signalementer i de to sager og vurderer, at der kan være tale om manden på billederne, som de derfor nu gerne vil i kontakt med.

Det drejer sig om følgende episoder: 02.05 beføler gerningsmanden en kvinde på ballen. Hun protesterer, men han følger efter hende til Holtegade, hvor han igen beføler hendes baller.

Samme lørdag kl. 06.05 gramser han endnu en kvinde på ballen og tager fat i hendes jakke. Han forsvinder, da hun råber op. Overgrebet fandt sted på Nørrebrogade udenfor Kvickly.

Gerningsmanden beskrives som i tidligere udsendt pressemeddelelse:

  • Mand, 25-35 år, mellemøstlig oprindelse,
    Ca. 175-185 cm høj, almindelig af bygning,
    meget kort sort hår. Skægstubbe/kort trimmet skæg.

En 43-årig nordafrikansk mand blev anholdt i sagen natten til mandag. Men han blev torsdag løsladt, efter at politiet har gennemført konfrontationer, hvor de krænkede kvinder ikke kunne genkende manden, da de kiggede på billeder af mistænkte.

Vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fortæller, at i alt 23 kvinder kan have været ofre for den samme gerningsmand.

- Der kan også være flere gerningsmænd, men så har de bare nogenlunde samme adfærd. I alle 23 tilfælde har manden befølt kvinderne og kysset dem, siger Jens Møller.

Mange af blufærdighedskrænkelserne er sket omkring Nørrebrogade, Frederikssundsvej og på Østerbro. Overgrebene skal være startet i juni, mens det sidste forhold fandt sted 7. november.

I nogle tilfælde konfronterede manden kvinderne på åben gade. Andre gange fulgte han i skjul kvinderne til deres opgangsdør eller helt op til deres lejlighedsdør.

Nogle af kvinderne har fortalt, at manden, da de forsøgte at låse sig ind, skubbede dem ind i lejligheden, hvor han omklamrede dem og kyssede dem intenst.

Københavns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.