Seniorer vil arbejde videre efter pensionsalderen

Over halvdelen af seniorerne på arbejdsmarkedet vil gerne fortsætte med at arbejde deltid, når de kan få folkepension, viser ny undersøgelse
55 procent af seniorerne vil gerne arbejde deltid, når de kan modtage folkepension, viser ny undersøgelse.
55 procent af seniorerne vil gerne arbejde deltid, når de kan modtage folkepension, viser ny undersøgelse. Colourbox

Mange danskere vil gerne fortsætte med at arbejde på deltid, når de når pensionsalderen. Det viser en ny undersøgelse foretaget for pensionsselskabet SEB Pension, skriver TV2.dk.

I undersøgelsen, som er foretaget af Epinion for pensionsselskabet SEB Pension, har 800 personer i aldersgruppen 55-62 år deltaget.

Og det er over halvdelen - 55 procent - der svarer, at de gerne vil arbejde deltid, samtidig med at de modtager folkepension.

Opsparingen ikke stor nok

Ifølge direktør i SEB Pension, Søren Lockwood, er der flere grunde til, at flere har et ønske om at forblive på arbejdsmarkedet.

- Det ene er, at der faktisk er mange, som godt kan lide at arbejde, og som gerne vil fortsætte, og som har en stor del af deres identitet knyttet op omkring arbejdet. Det andet, som vi ved, er, at mange jo ikke har sparet nok op til deres pension og til at leve det liv, de gerne vil, siger Søren Lockwood til TV 2.

Ifølge direktøren bør undersøgelsens resultater få både pensionsselskaber og det offentlige til i højere grad at indrette pensionssystemet til de ældre, der ønsker at fortsætte på arbejdsmarkedet under mere fleksible vilkår.

faktaboks
  • 55 procent kunne godt tænke sig at arbejde deltid samtidig med, at de får udbetalt pension.
  • Det gælder særligt mændene. 63 procent af dem vil gerne blive ved med at arbejde efter pensionsalderen.

800 danskere mellem 55 og 62 år har deltaget i undersøgelsen.

Kilde: Epinion for SEB Pension, TV2.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.