Seks skarpe til Anders Samuelsen om trusler

Efter tre gange at have truet regeringen på livet, taler Liberal Alliances leder nu om at være pragmatisk.
Simon Emil Ammitzbøl og Anders Samuelsen, lørdag under Liberal Alliances landsmøde i Aalborg Kultur- og Kongrescenter. (Gregers Tycho/POLFOTO)
Simon Emil Ammitzbøl og Anders Samuelsen, lørdag under Liberal Alliances landsmøde i Aalborg Kultur- og Kongrescenter. (Gregers Tycho/POLFOTO) Foto: Gregers Tycho/Polfoto

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, genoplivede lørdag forslaget om at danne en regering bestående af alle fire partier i blå blok. Forslaget kommer efter en periode med voldsom uro i blå blok, og Anders Samuelsen betoner nu, at også LA er klar til samarbejde.

For blot halvanden måned siden truede Liberal Alliances leder for tredje gang på ni måneder regeringen på livet, hvis den ikke leverer skattelettelser.

Anders Samuelsen blev mødt med flere spørgsmål om kursskifte, da han lørdag på Liberal Alliances landsmøde mødte pressen.

Du sender et signal på landsmødet om, at I er et pragmatisk parti, og du opfordrer til, at de fire blå partier går sammen i en flertalsregering. Er du ved at åbne for at give køb på nogle af de ting, du ellers har stået meget kontant på?

- Nej, jeg tror bare, at man må sige, at hvis vi fortsætter med at hoppe fra tue til tue, så bliver det sværere for alle partier at komme igennem med deres politik. Men hvis man bundter det hele, og alle partier kan se et perspektiv i en fælles plan, så kan vi skabe resultater og trække vælgere over midten.

Du har gentagne gange truet regeringen på livet. Hvorfor vil du ikke gentage den trussel?

- For så er det, det eneste I vil skrive om. Jeg vil hellere tale om, at dette parti bygger på nogle meget stærke værdier.

- Og jeg vil række hånden frem til de øvrige partier i blå blok og sige: Hør her, nu har vi haft en praktikperiode. Er det ikke på tide, at vi begynder at arbejde sammen og viser danskerne, at der under alle de uskønne ting og fyringen af en minister er grobund for et godt samarbejde.

Er du i virkeligheden bare i gang med en ordentlig gang rygcrawl?

- Nej, overhovedet ikke. Det kan jeg ikke se. Jeg er i gang med at arbejde for resultater for Liberal Alliance.

Betyder det, at hvis der ikke kommer topskattelettelser i efteråret, så bliver regeringen væltet?

- Jeg har ikke ændret noget i mine signaler. Jeg siger stadigvæk helt klart og tydeligt, at vi er et parti, som ikke bare kommer til at lægge stemmer til, at vi ingen vækst har.

- Danske Bank har lige været ude at sige, at vi kun får en vækst på 0,9 procent i år. Det er katastrofalt. Det er de mest udsatte, det går ud over.

- Det tror jeg, der er et fælles ønske om at ændre på. Så lad os nu sætte os til bordet og få alle fire partiprogrammer ind og få dem diskuteret igennem. Det er bare en gentagelse af det, jeg sagde efter valget. Der ønskede jeg også en flertalsregering.

- Jeg tror, at alle efter den seneste periode kan se, at der er mere realisme i det nu, end der var før.

Har din retorik hidtil været forkert?

- Nej.

Er den automatiske støtte til regeringen, som du trak, nu tilbage?

- Nej, der er ikke ændret noget. Jeg er kommet med en fremstrakt hånd, fordi alle godt kan se, at det ikke er kønt eller effektivt, det der foregår, siger Anders Samuelsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.