Seks overraskende måder du ælder din hud på

Der findes helt naturlige måder, som vi i dagligdagen ælder vores hud på, og som vi også kan undgå!
Mange ting kan ælde din hud før tid. Blandt de mere velkendte er solbadning og solarie, stress og undervægt. Men vidste du, at kaffe og kontaktlinser også kan ælde din hud?
Mange ting kan ælde din hud før tid. Blandt de mere velkendte er solbadning og solarie, stress og undervægt. Men vidste du, at kaffe og kontaktlinser også kan ælde din hud? Colourbox

Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Alle har hørt at rygning, alkohol og solen ælder huden. Men der er også helt almindelige dagligdags ting, som vi gør hver dag, der er med til at ødelægge huden.

Du vasker dit ansigt for meget

Det er selvfølgelig vigtigt holde ansigtet rent, men lad være med at overdrive det. Lad være med at vaske ansigtet mere end to gange dagligt. Husk også at ingen rensecremer eller sæber er ens, derfor er det heller ikke alle, der er velegnede at bruge flere gange om dagen, skulle du gøre det.

Du bruger kontaktlinser

Det er ikke det faktum, at man bruger kontaktlinser, gudskelov. Nej det er fordi, at mange ikke sætter kontaktlinserne ordentlig i og tager dem ud igen. De fleste hiver ned i den sensitive hud under øjet, det kan over tid føre til poser under øjnene og rynker, der viser sig tidligere end ellers.

Sådan forynger du din hud med fire år. Læs mere på q.dk

Du skruer for meget op for varmen

Det er måske fristende at skrue ekstra op for varmen om vinteren, men tør indendørs varme fører til betændt hud, der, igen over tid, har en ældende effekt på huden. Skru derfor ned for temperaturen inden du går i seng. Du kan faktisk også gøre noget så enkelt som at anbringe et glas vand på natbordet ved siden af dig, det hjælper med at holde luften fugtig, siger Susan Stuart til Good Housekeeping.

Skift dit sengetøj

Vi kan ikke gøre så meget ved, hvordan vi sover om natten. Vi vender og drejer os flere gange, og langt de fleste af os sover på siden. Det er imidlertid også med til at fjerne fugten og lave linjer i ansigtet. Det allerbedste er at sove på ryggen, men som sagt det er svært at styre. Sover du imidlertid på en pude med satin eller noget så luxuriøst som silkesengetøj, hjælper det både på at binde din fugt i huden samt mindske linjer og rynker.

Derfor får vi rynker. Læs mere på søndag.dk

Du hænger henover dit skrivebord

Hænger du henover skrivebordet, eller hviler du hagen på din hånd. Det er meget almindeligt, når man sidder på sin arbejdsplads foran computeren. Men denne måde som du henholdsvis udvider og bøjer nakken på, kan utroligt nok strække huden og føre til rynker. Det samme kan ske, når man sidder meget med sin smartphone eller sidder og læser en bog i lang tid.

Du drikker for meget kaffe

Kaffe har mange gode egenskaber. Den sorte drik kan mindske risikoen for at udvikle Alzheimers, og den har en god indvirkning på stofskiftet, men den kan også dehydrere huden og ’forstørre’ rynkerne. Derfor drik kun en eller to kopper kaffe om dagen, og sørg for at drikke rigeligt med vand imellem dine kopper kaffe.

Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.