Seks lette trin til at opnå dine drømme

Dine mål og drømme kan virke uoverskuelige, men hvis du sætter dem i system og går effektivt til værks, kan du nemmere overskue dem og opnå præcis det, du drømmer om.
Hvad drømmer du om? Tør du gå efter det?
Hvad drømmer du om? Tør du gå efter det? FOTO: Scanpix

Hvad drømmer du om?

Tør du sige det højt?

1. Fjern frygten

Frygt er ofte den første ting, du skal overkomme, hvis du drømmer om at opfylde visse mål i dit liv. Det kan være svært at sige højt, hvad du drømmer om, men vær ikke bange.

Når først du fortæller omverden om de ting, du gerne vil opnå, er du ovre den første store barriere, forklarer coach Adam Rico til Huffington Post.

2. Sæt ord og billeder på drømmene

Nu skal du spørge dig selv, hvad det præcis er, du drømmer om og hvorfor?

Den amerikanske forfatter Michael Haytt har sagt, at uden dit hvorfor, mister du dit fokus. Det er også tilfældet, når du har mål i livet. Kig på dem – skriv dem ned eller find billeder af dem og spørg så dig selv, hvorfor er det her en drøm? Hvad vil jeg opnå? Hvad vil jeg bruge det til?

Det styrker din motivation og danner et mere klart billede af omfanget på dine drømme – det kan du altid vende tilbage til, når du går i stå undervejs.

3. Få det til at handle om andre

Det er klart at en hver lille succes eller milepæl på vej mod din drøm, vil gøre dig glad og du vil føle succes. Men følelsen er meget større og mere betydningsfuld, hvis den også omhandler andre, forklarer coachen.

Derfor kan det være en god idé at lade visse drømme omhandle andre end kun dig selv, for det giver dig en stærkere motivation – spørg dig selv, hvad får min familie ud af min succes? Eller hvad kan vi som firma opnå?

4. Brug din tid med optimistiske folk

Du skal se dig selv som en person, der påvirkes af andre mennesker, og de menneskers meninger og sind vil enten være med til at hive dig ned eller hjælpe dig frem.

Er dine venner og familie negative overfor dine drømme, bliver de sværere at opnå. Men er de positive og optimistiske på dine vegne, går det nemmere – derfor er det vigtigt at opsøge de venskaber, der har en positiv virkning på dig.

5. Brug energi på de ting, du kan ændre

Der findes mange ting i livet, vi kan gøre noget ved og så findes der dem, der er ude af vores kontrol og dem skal du lade være med at bruge energi på.

Du kan ikke kontrollere vejret, landets økonomi eller din vens helbred og derfor er det spild af god energi at bruge tanker på det, hvis det har indflydelse på dine drømme. Erkend, at de barriere findes og brug så tid på de ting, du kan gøre noget ved.

Husk, du har kun kontrol over dig selv.

6. Kast dig ud i det

Drømme bliver aldrig til virkelighed, hvis ikke du går efter dem. Det, der adskiller drømmere fra dem, der får succes, er aktivitet. De gør noget, også selvom de ikke altid har en færdig plan, har styr på alting eller er 100 procent selvsikre.

Dem med succes kan også være bange for det næste skridt, men de tager det alligevel.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.