Seje malerlærlinge imponerer mestre: Job-tilbud væltede ind

Elevernes indsats har imponeret malermestre, der nærmest har trippet for at tegne kontrakter med de unge maler-elever.

Det 1200 kvadratmeter store silo-maleri i Nørresundby er blevet en reklamesøjle for malerfaget.

13 af de lærlinge, der var med til at male udsnittet af jernbanebroen har i dag fået læreplads, og maleriet er indstillet til Årets Farverpris i Danmark.

Elevernes indsats på siloen har imponeret malermestre, der nærmest har trippet ved foden af siloen for at tegne kontrakter med de unge maler-elever.

- Opgaven på siloen i alt slags vejr under meget vanskelige betingelser har vist mestrene, at lærlingene magter særlige opgaver, siger praktikpladskonsulent Anja Lundstrøm fra Tech College Aalborg til DR P4 Nordjylland.

Projektet på havnen har involveret i alt 50 lærlinge fra en række meget forskellige fag. Alt lige fra kokke til elektrikere, tømrer og murere har været involveret, men det er især malerne, der har været på en stor opgave.

- Projektet har været så stor en succes, at vi tør kaste os ud i tilsvarende større opgaver også med udgangspunkt i andre fag, siger Anja Lundstrøm. I første omgang venter arbejdet med en række udsigtstårne, der skal bruges i forbindelse med DGIs landsstævne til sommer.

Resultatet har også vakt opsigt udenfor Aalborg, og Brancheorganisationen Danske Malermestre har indstillet mur-maleriet til Årets Farverpris.

Årets Farvepris uddeles i maj, og med æren følger op til 150.000 kr.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.