Seier: Jeg kan mægle mellem Riis og Tinkov

Lars Seier Christensen tror, Oleg Tinkov og Bjarne Riis kan finde sammen igen. Ellers synes banken på vej ud.
Lars Seier Christensen, direktør i Saxo Bank, tror på, at han kan mægle i konflikten mellem Riis og Tinkov.
Lars Seier Christensen, direktør i Saxo Bank, tror på, at han kan mægle i konflikten mellem Riis og Tinkov. Foto: Saxo Bank/free

Team manager Bjarne Riis er i øjeblikket suspenderet fra cykelholdet Tinkoff-Saxo, der ejes af russeren Oleg Tinkov. Hvorfor er stadig det store spørgsmål, som måske i virkeligheden kun kan besvares af Oleg Tinkov.

Saxo Bank, der er medsponsor på holdet, vælger nu at melde ud i sagen. Bankens ene stifter og direktør Lars Seier Christensen kommer onsdag med sit syn på sagen på Facebook, og han tilbyder at mægle mellem parterne.

- Jeg har personligt talt med de involverede parter over de sidste par dage, og der er efter min opfattelse intet, der forhindrer, at sagen kan løses i al mindelighed, såfremt parterne reelt ønsker dette.

- Nogle gange kan der både i sport og forretning opstå uenighed, og alle ledende figurer omkring holdet er som bekendt passionerede mennesker. Men så må man finde et kompromis og se fremad igen.

- Det kan også lade sig gøre her. Jeg har tilbudt parterne at mægle mellem dem, såfremt det kan få tingene til at falde på plads, skriver Lars Seier Christensen på Facebook.

Direktøren anerkender Oleg Tinkovs ret til at agere, som han vil. Det synes dog at skinne klart igennem, at Saxo Bank ikke fortsætter som sponsor efter 2015, hvis ikke Riis stadig er en del af holdet.

- Jeg respekterer naturligvis Oleg Tinkovs ret som holdejer til at foretage de dispositioner, han måtte ønske, men jeg vil dog også gerne understrege, at Bjarne Riis' dygtige lederskab er en meget væsentlig grund til, at Saxo Bank har været sponsor for holdet igennem otte sæsoner, skriver han.

Bankens sponsorat løber i resten af 2015, og banken har tænkt sig at bakke holdet op og leve op til sine forpligtigelser resten af året.

Lars Seier Christensen skriver, at han ikke var underrettet om suspenderingen på forhånd og understreger, at det ikke er en beslutning, Saxo Bank har været med til at træffe.

Bankdirektøren opfordrer sin ven Bjarne Riis og holdejer Tinkov, som Christensen også kalder sin ven, til at tale sammen og til at se fremad.

- Både Oleg, Bjarne og holdets ledelse må hjælpe med i denne proces, og jeg opfordrer dem til først og fremmest at tænke på holdet og rytterne i denne sammenhæng.

- Tinkoff-Saxo er verdens bedste cykelhold, og det ville være ærgerligt at svække det gennem intern splid lige før sæsonens vigtigste opgaver, skriver han.

Lars Seier Christensen besøger holdet ved Flandern Rundt, der køres 5. april. Her håber han at kunne se cykelløb sammen med begge sagens hovedpersoner.

- Jeg agter selv at besøge holdet ved Flandern Rundt i næste weekend, og det er mit håb at opleve dette sammen med begge mine samarbejdspartnere og venner, Oleg og Bjarne, skriver Lars Seier Christensen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.