Seerne har talt: 'Matador' er det bedste DR-program!

Danskerne har kåret Lise Nørgaards legendariske tv-serie til det bedste program nogensinde i DRs historie.
'Det' en tysker!' Grisehandler Larsen aka Buster Larsen og hans kvikke hund Kvik er blandt de legendariske karakterer i 'Matador' - serien, der stadigvæk tryllebinder danskerne.
'Det' en tysker!' Grisehandler Larsen aka Buster Larsen og hans kvikke hund Kvik er blandt de legendariske karakterer i 'Matador' - serien, der stadigvæk tryllebinder danskerne. SCANPIX arkiv

Stort tillykke til Mads Skjer, tante Møhge, Maude, grisehandler Larsen, hans hund Kvik og alle de andre elskede skikkelser fra den udødelige tv-serie om livets gang i Korsbæk.

'Matador' er blevet kåret til at være det bedste tv-program nogen sinde. Det er resultatet af dr.dk/90-afstemningen – der har været afholdt i anledning af DRs 90 års fødselsdag i april.

Generaldirektøren er selv stor fan af serien, der rullede over de danske tv-skærme for første gang i 1978, og hun har både set den med sine forældre og børn.

- Matador er i sig selv et stykke danmarkshistorie. Den fortæller os historien om os selv, både som samfund og som mennesker. Den har sat billeder på vores nations liv, mener Maria Rørbye Rønn.

Som en gave til befolkningen vil DR i forbindelse med 90-års fejringen genudsende Matador-afsnittet ’Fødselsdagen’ i en helt nyrestaureret udgave.

Det er det afsnit, der har tante Møhges – påståede – 100 års fødselsdag som sit omdrejningspunkt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.