Se vovehals krydse skyskrabere med bind for øjnene

Først gik han 200 meter oppe i luften uden sikkerhedsudstyr. Bagefter gik han en lidt kortere rute tilbage - med bind for øjnene.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Tusindvis af tilskuere var mødt op til den amerikanske vovehals Nik Wallendas rekordforsøg højt oppe over Chicagos gader. Uden andet sikkerhedsudstyr en sin balancestav.

Den 35-årige Wallenda er syvende generation i en cirkusfamilie, der har specialiseret sig i akrobatik og linedans, og søndag videreførte han traditionen med succes, da han gik en distance på 138 meter. Stålwiren var spændt ud i 179 meters højde men gik stejlt op i en stigning til 205 meter til sidst.

Discovery Channel sendte vovestykket live, dog med ti sekunders forsinkelse, så produceren havde chancen for at klippe væk, hvis noget gik galt.

Men intet gik galt for den professionelle Nik Wallenda, der efter at have krydset første gang fik bind for øjnene, hvorefter han gik tilbage igen. Dog over en kortere distance.

Dermed fik han både en verdensrekord for den højeste stigning og en verdensrekord for den højeste tur med bind for øjnene.

Wallenda har tidligere krydset Niagara Falls og Grand Canyon på line. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.