Se vild video: Bjergbestigere flygter fra vulkanudbrud

Der er blevet fundet yderligere 12 lig efter udbruddet i Japan, hvilket bringer antallet af ofre op på 47.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Dødstallet stiger i Japan onsdag, efter 12 lig er blevet fundet på Ontake-bjerget, der stadig er dækket af aske efter weekendens vulkanudbrud. Dermed har mindst 47 mennesker mistet livet, men redningsmandskabet fortsætter med at gennemsøge terrænet, der er et populært område for vandrere og klatrere.

Onsdag blev der samtidig offentliggjort optagelser fra øjenvidner, der oplevede vulkanudbrudet på allernærmeste hold. Alle personerne i optagelserne slap fra den skræmmende oplevelse med livet i behold.

Ontake-bjerget ligger omkring 210 kilometer fra Tokyo, og siden lørdag er antallet af ofre steget støt. De japanske myndigheder vil ikke udelukke, at der fortsat kan findes ofre i området, hvor asken flere steder stadig ligger i en halv meters højde.

Flere hundrede personer befandt sig på Ontake-bjerget, da vulkanen gik i udbrud, og størstedelen af disse er kommet ned i live. Ofrene menes at have mistet livet som følge af den tætte, giftige aske og damp, der blev lukket ud af vulkanen. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.