Se USA smide bomber og våben over Kobani

De kurdiske soldater får hjælp fra luften, men de ønsker stadig støtte på landjorden i kampen mod Islamisk Stat.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Internationale styrker bombede søndag i og omkring den syriske by Kobani på grænsen til Tyrkiet, hvor målet endnu engang var styrkerne fra Islamisk Stat.

Men det var ikke kun bomber mod IS, der blev smidt ned fra luften. Amerikanske fly kastede også våben og forsyninger ned til kurderne, der er blevet i Kobani for at forsvare sig mod Islamisk Stat. Kurderne takker for våbnene og glæder sig over hjælpen, men de kalder stadig på en væbnet bistand på jorden i selve kampen mod Islamisk Stat.

'Vi har bedt det internationale samfund om hjælp lige fra begyndelsen af disse kampe og om mere effektive våben og mere ammunition. Og nu mener jeg, det er tid, for det internationale samfund at hjælpe soldaterne på landjorden. Det her er første skridt,' forklarede Idriss Naasan, der er talsmand for de kurdiske krigere i Kobani.

Nabolandet Tyrkiet har indtil videre nægtet at indsætte soldater på den syriske side af grænsen i kampen mod IS, og det er stadig usikkert, hvad Tyrkiets officielle holdning er til, at det internationale samfund med USA i spidsen smider våben ned til de kurdiske styrker, der i mange år er blevet set som en sikkerhedstrussel for Tyrkiet. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.