Se tegnene: Du trænger til en klipning

Kan du ikke huske, hvornår du sidst var til frisør? Så tjek dit hår for typiske tegn på, at du trænger til at blive klippet - det er drøn nemt
Tid til at gå til frisør? Lær tegnene at kende her.
Tid til at gå til frisør? Lær tegnene at kende her. Foto: Scanpix

Ser dit hår lidt slidt og brugt ud, og er du i tvivl om, hvorvidt du trænger til at få det klippet?

Ja! Så kør fingrene igennem det, og går der ikke lang tid, før de sidder fast, har du svaret.

Det kan nemlig være et tegn på, at du har brug for at komme til frisør, skriver kk.no.

Har du hvide dutter for enden af håret eller deler det sig i to ude i spidserne, kan du også godt finde nummeret til frisøen frem, siger Agnes Guldbransen, frisør og ejer af frisøkæden Gevir.

Det samme gælder, hvis du føler, dit hår er gået i stå:

- Mange oplever, at deres hår stopper med at vokse, at det ganske enkelt ikke bliver længere, siger hun.

Det skyldes ikke, som den gamle skrøne eller siger, at dit hår er stoppet med at vokse. Nej, det vokser stadig, men slitagen æder det op. Så vil du have det længere, skal det klippes regelmæssigt.

Frisørene snyder dig

Men hvor ofte skal det så klippes?

Mange frisører siger, at du altid skal komme igen til en klipning efter seks uger. Det er langt hen ad vejen en overdrivelse, siger Agnes Guldbransen:

- Jeg oplever, at frisører overdriver kundernes behov. Selv har jeg ingen kunder, der har slidt deres spidser væk efter seks uger.

Du skal altså ikke lytte ukritisk til din frisør, men selv holde øje med tegnene på dit hår – for hår er jo forskelligt og slides derfor også forskelligt. Meget afhænger også af, hvilken børste du bruger, hvilke produkter og styling-jern du bruger, samt kurer og olier, forklarer Agnes Guldbransen.

Det støtter frisør og stylist Adam Schjølberg op om:

- Har du valgt en defineret frisure, skal det ikke vokse meget mere end en centimeter, før proportionerne er ude af balance. Så dem med kort hår bliver som regel klippet hver sjette uge, men det er fint, der går flere måneder, hvis det er langt.

Begge frisører forklarer, at håret holder sig smukt længere, hvis du husker at give det en god kur og bruger beskyttende produkter mod føntørre og fladjern. Samtidig er det vigtigt, at du bruger din børste forsigtigt og selv holder øje med, hvornår dit hår hænger, er tjavset og tyndt i spidserne – når håret er det, skal det nemlig klippes.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.