Se: Svækket Kim Jong-un halter på det ene ben

En grådkvalt nyhedsoplæser på nordkoreansk tv oplyser, at landets leder er syg. Men det bliver ikke offentliggjort, hvad han fejler.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Nordkoreas leder Kim Jong-un døjer med helbredsmæssige problemer, hvilket kommer til udtryk ved en halten på det ene ben i forbindelse med officielle besøg rundt om i landet. Og for første gang nogen sinde har landets statstyrede medier kommenteret yderst medfølende på lederens helbredstilstand.

'Og således er Nordkoreas velstand opnået ved den smertefyldte og ekstreme indsats af vor Leder, der fortsætter med at oplyse stien for nordkoreanerne som en flammende ild, til trods for at han gennemgår dette ubehag. Disse hjerteskærende optagelser stammer fra Chollima Flisefabrikken på en brændende sommerdag, og sikke de motiverer de tusinde nordkoreanske hjerter,' lød det fra den kvindelige oplæser på nordkoreansk tv.

Kim Jong-uns halten kunne første gang ses offentligt d. 8. juli til mindesceremonien for hans bedstefar Kim Il-sung, men det er første gang, at den er blevet kommenteret officielt. Til gengæld er der ingen yderligere oplysninger omkring, hvad Den Store Leder egentlig fejler.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.